Truus van Lier met superheldencape
Truus van Lier met superheldencape Heroes Dutch Comic Con

Heroes in Utrecht: acht standbeelden gespot met rode cape

16 november 2023 om 16:30 Lokaal Deel je nieuws

In de binnenstad van Utrecht dragen sinds vandaag diverse standbeelden een rode superheldencape. Het blijkt een activatie van Heroes Dutch Comic Con die hiermee symbolisch laat zien dat de eerste superhelden in Utrecht zijn aangekomen. Dit weekend vindt namelijk de wintereditie van het popcultuur evenement plaats in de Jaarbeurs, waarvoor zo’n 55.000 andere superhelden naar de Domstad afreizen. Met de actie wil de organisatie de stad alvast in sfeer te brengen.

Sinds de allereerste editie in 2015 is de Jaarbeurs de thuisbasis voor de grootste comic con van het land. Utrecht is dan ook onlosmakelijk verbonden met het evenement, dat elke editie meer dan 55.000 bezoekers ontvangt. Velen komen verkleed als hun favoriete superheld. Om Utrecht alvast klaar te stomen voor dit weekend, zijn acht Utrechtse standbeelden omgetoverd tot superheld. Wie een foto van zichzelf met één van de gecapete standbeelden deelt op social media onder vermelding van #heroesinutrecht maakt kans om toegangstickets voor de eerstvolgende editie.

Het thema van deze aankomende editie van Heroes Dutch Comic Con is ‘girlpower’. Zo wordt er meer aandacht gevraagd voor diversiteit en inclusie — met name in de wereld van comics en films. In Utrecht staan een paar supervrouwen vereeuwigd als standbeeld, die dan ook een cape kregen. Daarnaast werd gekozen voor Utrechtse sportheld Anton Geesink, ‘de acteur’ voor Stadsschouwburg, en een leeuw, de officiële mascotte van het evenement. 

Om deze standbeelden prijkt een superheldencape:

* De leeuw (Neude) 

* De Acteur (Frans Stelling) - Stadsschouwburg 

* Feest der Muzen - Stadsschouwburg 

* Nijntje (Mariaplaats) 

* Truus van Lier (Zocherpark) 

* Marktvrouw (Vismarkt) 

* De Baliekluiver (Gaardbrug, Oudegracht) 

* Anton Geesink (Jacobskerkhof)

Heroes Dutch Comic Con vindt plaats op zaterdag 18 november en zondag 19 november in de Jaarbeurs Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie