Afbeelding
betreffende logo's

Wijks Vikingschip naar grote maritieme manifestatie.26 Juni vertrekt de Dorestat-1 richting Den Helder..

22 mei 2023 om 22:54 Lokaal Deel je nieuws

Na het geslaagde bezoek aan Deventer, zijn de vrijwilligers van de Dorestat-1 zich alweer aan het voorbereiden voor een nog langere tocht. Ze zijn uitgenodigd om deel te nemen aan SAIL DEN HELDER. Iedereen die dit maritieme festival dat eens in de vijf jaar wordt georganiseerd wel eens heeft bezocht, weet dat er die dagen duizenden mensen op de been zijn. Er is dan ook heel veel te zien. Waren het vroeger alleen Marine schepen, tegenwoordig liggen er ook de windjammers die deelnemen aan de Tallship Race en heel veel schepen die behoren tot het varend erfgoed. Tussen al dat moois voor botenliefhebbers, ligt dus dit jaar ook ons eigen Vikingschip, de Dorestat-1. Hoe trots kun je zijn, vertelt Kees Sterrenburg met een brede lach op zijn gezicht. Wie had gedacht dat we al na twee jaar zo bekend zouden zijn? 

De tocht er naar toe is echter minstens zo mooi. Na het Amsterdam Rijnkanaal, liggen er twee mooie lange dagen op het Marker- en IJsselmeer in het verschiet. Sterrenburg hoopt heel erg dat het grootste stuk gezeild kan worden. Hij hoopt ook dat dit plezier gedeeld gaat worden met opstappers uit Wijk en andere delen van Nederland. Want de Dorestat-1 is een handelsschip en opstappers zijn onze vracht en onze verdiensten. 

Het laatste stukje van den Oever naar Den Helder, over het Wad, wordt spectaculair. Honderden grote en kleine schepen verzamelen zich op de rede van Den Helder om in groepen naar hun plaats gedirigeerd te worden. Én, hier proeft onze Dorestat-1 voor het eerst Zout!

Tijdens Sail worden er meer dan 35.000 mensen verwacht. We gaan ons verhaal dus aan heel veel mensen vertellen. Ja, en dan varen we 3 juli terug naar huis met hopelijk goed zeilweer.

Meevaren kan, want bij elke overnachtingsplaats is een station. Heeft u er zin in, kijk dan op www.vikingschipdorestat.nl voor meer informatie en meldt u aan.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie