Piet Klaasse ontvangt de Armenbos
Piet Klaasse ontvangt de Armenbos KWF Wijk bij Duurstede

KWF neemt afscheid van Piet Klaasse

14 juli 2018 om 07:51 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Het bestuur van KWF-Kankerbestrijding afdeling Wijk bij Duurstede (kernen: Cothen/ Langbroek/ Wijk bij Duurstede) heeft op woensdag 11 juli afscheid genomen van het bestuurslid en penningmeester de heer Piet Klaasse (89). Bijna 50 jaar heeft hij met grote inzet en betrokkenheid de jaarlijkse collectes georganiseerd, ook zelf gecollecteerd en de financiën geregeld.

Vanwege zijn grote verdienste en persoonlijke inzet voor het KWF, maar ook zijn inzet voor ander vrijwilligerswerk in Wijk bij Duurstede, is hij in 2004 benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Voor zijn inzet in de afgelopen 50 jaar heeft KWF Kankerbestrijding Nederland besloten hem de “Armenbos” toe te kennen. De Armenbos wordt jaarlijks uitgereikt aan vrijwilligers die actief zijn binnen een plaatselijke afdeling.

Hij ontving, uit handen van de voorzitter KWF-Kankerbestrijding afdeling Wijk bij Duurstede mw. Corrie Batenburg, dit bronzen beeldje genaamd: “Oude man met Armenbos”. Het is een verkleinde uitgave van het gevelbeeld van het Frans Halsmuseum. Armenbos of armenbus en stok symboliseren ondersteuning. Met deze bus werd al in 1608 rondgegaan om geld in te zamelen. Corrie Batenburg, bedankte hem voor de 40 jaar dat zij samen mochten werken en zijn inzet voor de afdeling in de bijna afgelopen 50 jaar. Zij overhandigde zijn vrouw en hem nog een presentje.

Wanneer men zich als vrijwilliger/collectant KWF Kankerbestrijding voor één van de kernen wil opgeven, kan men zich aanmelden bij de secretaris mw. Gerrie Kampman, email: gerriekwf@hotmail.com

Piet Klaasse krijgt Armenbos uitgereikt door Corrie Batenburg
advertentie
advertentie