Joop van Os maakt de steiger geschikt voor kano's.
Joop van Os maakt de steiger geschikt voor kano's. Charles Füss

Kanotocht start in Wijk

9 juli 2018 om 08:21 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 14 juli organiseert de landelijke kanobond TKBN samen met de kanovereniging Dorestad de jaarlijkse Kersen- en Kastelentocht van Wijk bij Duurstede naar Utrecht. Al meer dan 30 jaar komen tientallen kanovaarders uit heel het land naar deze zomerse recreatieve tocht. Om te genieten van de kersen en de prachtige streek. Startplaats is de nieuwe bootsteiger bij de Blauwe Pannen in Wijk.

Dankzij de hulp van de Stichting De Krommerijnder is deze bootsteiger nu ook weer geschikt voor kano's. Van oudsher ligt bij de Blauwe Pannen een kanosteiger maar dankzij de renovatie van de Krommerijnoevers door het waterschap HDSR is deze steiger ook geschikt gemaakt als opstappunt voor de Krommerijnder. Prachtig toch, zo'n meervoudig gebruiksdoel? Wat nu nog ontbrak voor de kanovaarders was een goed houvast op de nieuwe steiger. Charles Füss, secretaris van de landelijke kanobond en wonend in Wijk, nam contact op met Joop van Os van de stichting De Krommerijnder en in een mum van tijd zorgde Joop ervoor dat de steiger ook weer voor kanovaart handig bruikbaar is. En wiedde meteen even het onkruid tussen de bestrating bij de steiger. Hulde voor het werk van vrijwilligers!

HDSR heeft niet alleen in Wijk de steiger vernieuwd, ook langs de hele Kromme Rijn zijn nieuwe kanosteigers aangelegd, evenals bij de kanovereniging Dorestad. Klaar om de kanorecreatie naar onze streek te brengen!

De kanotocht die jaarlijks tientallen kanovaarders uit heel het land naar Wijk bij Duurstede trekt, promoot de Kromme Rijnstreek in de kanowereld. Zelfs in Duitsland is de Kromme Rijn bekend als kanorivier, getuige het programma van de WDR op vrijdag 13 juli om 18:15 uur, waarin de Kromme Rijn en de grachten in Utrecht in beeld komen. Het is mooi dat héél de Kromme Rijnstreek in beeld komt en blijft. De huidige ontwikkeling van extra kanoroutes via de Langbroekerwetering past perfect in dit doel.

Start kanotocht in Wijk bij Duurstede.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie