Gezamenlijke afspraken maken over bijvoorbeeld de viering van Sinterklaas
Gezamenlijke afspraken maken over bijvoorbeeld de viering van Sinterklaas Ali van Vemde

Overkoepeling moet zorgen voor een sterk Wijk

26 april 2018 om 07:15 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Met elkaar samenwerken om zo te zorgen voor een gezond en sterk economisch klimaat. Dat is wat de verschillende verenigingen en stichtingen willen bereiken. Stichting Klantenspaarpas, winkeliersverenigingen De Horden en De Heul, Stichting Culturele Regio Utrechtse Heuvelrug/Wijk bij Duurstede werken hierin al samen. Bea Kokje, Anton Rekké en Hans de Ligt vertellen over de plannen.

Ali van Vemde

Het idee komt van Henk Drok, al vele jaren actief voor onder andere de Klantenspaarpas. "Het is niet de eerste keer dat we aan tafel zitten. We zijn al een paar jaar bezig met dit idee. Er gaat veel mis in de onderlinge communicatie en zeker ook naar de gemeente. Ons doel is om als één blok in gesprek te gaan met de gemeente. Eén aanspreekpunt, zodat voor iedereen duidelijk is wat we willen. Wij zouden dan ook graag zien dat ook winkeliersvereniging Hart van Wijk en de Wijkse horeca zich aansluiten, alsmede het ondernemersfonds en de OndernemersKring. " Anton Rekké is al jarenlang betrokken bij de herinrichting van de Wijkse binnenstad, Bea Kokje is voorzitter van de winkeliersvereniging op winkelcentrum De Heul. Hans de Ligt is een expert op het gebied pr en marketing en oprichter van de website ondernemerinwijk/cothen/langbroek.

SAMEN STERK "Wij zijn ervan overtuigd dat een samenwerking noodzakelijk is. De gemeente kost het veel tijd om met alle ondernemers afzonderlijk te spreken. Als wij eerst met elkaar in gesprek gaan en dan als één blok met onze wensen naar de gemeente gaan, is de kans veel groter dat we ook daadwerkelijk dingen kunnen bereiken. Er zijn nog zoveel uitdagingen en kansen, het zou zonde zijn als we die niet benutten. Uiteindelijk hebben we een gezamenlijk doel. Het gaat erom dat mensen in onze gemeente hun producten kopen, de horeca en de galeries bezoeken. Maar dan moeten we wel wat te bieden hebben. Ook de gemeente juicht onze plannen toe."

GEZAMENLIJK SINTERKLAAS VIEREN Bea Kokje: "We kunnen nog zoveel meer. Nu zien we bijvoorbeeld dat Sinterklaas alleen de binnenstad bezoekt. Wat zou het mooi zijn als er ook een bezoekje kan worden gebracht aan de winkelcentra. Door met elkaar in gesprek te gaan kunnen er afspraken worden gemaakt, ook over Kerst. Een mooi voorbeeld van hoe het ook kan is het Shantyfestival, dat afgelopen jaar startte op De Heul. Het kan zoveel leuker."

GESPREK AANGAAN Anton Rekké: "Er wordt nu nog teveel alleen gekeken of het in het eigen belang is. Door open met elkaar te praten, komt men tot andere inzichten en worden ook de voordelen gezien. Als naar iedereen wordt geluisterd staat men ook meer open voor elkaars ideeën. We moeten een dialoog krijgen." De komende tijd zal er een duidelijke invulling aan worden gegeven. "We gaan proberen om iedereen bij elkaar te krijgen, zodat we samen voor het belang van Wijk staan. Wijk op één lijn, dat is de bedoeling van de koepel."

advertentie
advertentie