De opening van het Energieloket
De opening van het Energieloket Ali van Vemde

Energieloket is open voor informatie en tips over energiebesparing

24 april 2018 om 09:37 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Het Energieloket in het Huis van de Gemeente is de komende twee maanden elke woensdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur en elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur open. Vrijdag opende wethouder Jeroen Brouwer het loket waar huurders en woningeigenaren terecht kunnen voor informatie en tips over allerlei vormen van energiebesparing en energie opwekken.

Ali van Vemde

Op een laagdrempelige manier kunnen zowel huurders als eigenaren van woningen informatie krijgen om zelf aan de slag te gaan. Zo stelde locatiemanager Bianca Schlief van Viveste een vraag die leeft onder de huurders: "Op welke temperatuur zet ik de thermostaat 's nachts." Henk Muis (EWEC) en Sander Bos (Viveste) antwoordden hierop dat dit per woning verschilt. "Graag kijken we samen met de huurder naar hun woonsituatie en kunnen zo de beste oplossing geven." Wethouder Jeroen Brouwer stelde een vraag over het verbouwen van een nieuw huis. "Wat kun je allemaal doen, ook als je maar een beperkt budget hebt." Hij kreeg als antwoord dat het begint met een goede isolatie, waaronder dakisolatie. Deze kan dan eventueel meteen geschikt worden gemaakt voor zonnepanelen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden."

ENERGIETAFEL Het energieloket is ontstaan uit de Energietafel. Op 19 april was de derde Energietafel die begon met uitleg over het Energieloket en de website www.jouwhuisslimmer.nl, het digitale energieloket voor de regio Utrecht. Op deze website kunnen bewoners een energiecheck doen en aanbieders vinden. Ook staan er verhalen op van bewoners die al ervaring hebben met energiebesparing.

De Energietafel en het Energieloket zijn een initiatief van Viveste (voorheen Volksbelang), de EigenWijkse Energiecoöperatie (EWEC), de Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU) en de gemeente Wijk bij Duurstede. Gezamenlijk de krachten bundelen, dat is de manier om energieverbruik in huis te verminderen en energiekosten omlaag te krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie