Wijck Lions tijdens Koningsspelen
Wijck Lions tijdens Koningsspelen Wijck Lions

Wyck Lions deed mee aan de Koningsspelen!

24 april 2018 om 15:19 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Vrijdag 20 april deden de basisscholen van Wijk bij Duurstede mee aan de Koningsspelen. Ook Wyck Lions deed hier aan mee en verzorgde voor de groepen 7 en 8 van 6 verschillende basisscholen een lesje honkbal.

Iedere les werd begonnen met het uitzoeken van een passende handschoen om de bal te vangen. Best gek dat je met links moet vangen terwijl je rechtshandig bent! Daarna mochten de leerlingen overgooien en vangen, dat viel niet altijd mee! Ook werd er geleerd hoe ze een bal moesten fielden, dat betekent dat je een bal die over de grond rolt kunt pakken met je handschoen. Wanneer iedereen dat onder de knie had, werd er een wedstrijdje gespeeld.

Tijdens het wedstrijdje mochten alle kinderen op een aangegooide bal slaan, dat lijkt heel lastig, maar bijna iedereen wist de bal te raken! Daarna hard rennen naar het eerste honk, terwijl het team in het veld probeert om de bal zo snel mogelijk naar het eerste honk te gooien. Het ging hartstikke goed, we hebben zelfs een paar homeruns voorbij zien komen!

Wij van Wyck Lions vonden het een heel geslaagde dag en aan de reacties van de kinderen te horen vonden zij het ook leuk! Heeft uw kind ook mee gedaan en vond hij of zij het honkbal zo leuk dat ze dit wel als sport zouden willen doen? Dan horen wij dat graag!

Wij inventariseren al deze reacties en bij voldoende interesse zullen we serieus kijken naar de mogelijkheden om een nieuw jeugdteam te starten. U kunt dit aangeven door een mail te sturen naar info@wycklions.nl.

advertentie
advertentie