Volleerde acrobaten
Volleerde acrobaten Ali van Vemde

Circusvoorstelling De Toermalijn

1 april 2018 om 11:15 lokaal

COTHEN Wat een feest was het woensdag 28 maart! Op deze dag vierde basisschool De Toermalijn en kinderopvang Partou het 10-jarig bestaan. Eigenlijk is het pas 9 jaar geleden dat de school haar deuren opende, maar tien jaar geleden ging de eerste paal in de grond. En dat moest natuurlijk worden gevierd.

Ali van Vemde

Het feest werd gevierd met een grootse circusvoorstelling voor de ouders. Dit gebeurde in de sporthal waar een echt circus was opgebouwd. Samen met Circus Snor zijn alle kinderen van de school aan de slag gegaan met verschillende circusacts. Van de kleuters tot en met de leerlingen van groep 8. Acts met fietsen, met ladders, clowns, jongleurs, flowersticks, balanceerders, met Chinese stokjes, de vliegende trapeze, acrobaten, een goochelaar en zelfs leeuwen en tijgers waren te zien. Alle groepen hadden iets ingestudeerd.

ZEER GEËERD PUBLIEK De leerlingen toonden zich ware acrobaten. Spectaculaire kunsten waren te zien. De leeuwen en tijgers sprongen door hoepels, de clowns toonden hun spierballen met het optillen van gewichten en bordjes draaiden vrolijk rond op stokjes. De goochelaar liet zelfs iemand verdwijnen. Bij het terug toveren kwam eerst een ander kind tevoorschijn, maar uiteindelijk kwam het gelukkig helemaal goed. Op mini fietsjes werd rondgereden, acrobatiek was er op een ladder en iedereen hield de adem in bij de act aan de trapeze. Er was hard aan gewerkt om een mooie voorstelling neer te zetten en dat is prima gelukt. Het enthousiaste applaus van het publiek maakte dat wel duidelijk.

Sterke clowns
advertentie
advertentie