Boekpresentatie Langbroek WO II

29 maart 2018 om 15:10 lokaal

LANGBROEK In 1989 verscheen het boekje 'Langbroek in de Tweede Wereldoorlog', waarin mevrouw Loek Caspers zeer boeiend de geschiedenis van het verzet in Langbroek heeft beschreven. Nu is er een nieuwe, luxere uitgave met herziene tekst, nieuw fotomateriaal en voorzien van een harde kaft. Deze wordt gepresenteerd op vrijdagmiddag 13 april om 13.00 uur in het Hervormd Centrum op de Brink 10. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

Wethouder Hans Marchal heeft het initiatief genomen om dit boekje opnieuw uit te geven. Aanleiding hiervoor was zijn voorbereiding op de toespraak bij de Dodenherdenking met het thema 'De kracht van het persoonlijke verhaal', waarbij hij met dit boekje in aanraking kwam. Op zijn voorstel om het boekje te herzien kwamen veel positieve reacties. Ook Ria van der Eerden van het Regionaal Historisch Centrum omarmde het initiatief en mevrouw Capers zegde haar medewerking toe.

MONUMENT Loek Caspers schreef het boekje voor de leerlingen van de twee Langbroekse basisscholen. Aanleiding daartoe was hun adoptie van het verzetsmonument op de algemene begraafplaats. Over dit monument, waar sinds decennia op 4 mei de gevallenen in het algemeen en Piet de Springer in het bijzonder, worden herdacht, schreef oud-burgemeester van Langbroek, Theo Bunjes, een nieuwe bijdrage die in het boekje is opgenomen. Het mooi uitgegeven boekje van 48 bladzijden zal plaatselijk worden verkocht voor € 7,50. De opbrengst is geheel bestemd voor het Langbroekse 4 mei Comité.

PROGRAMMA Vanaf 12.15 uur zijn de genodigden welkom voor koffie/thee/frisdrank en broodjes. Het officiële programma begint om 13.00 uur met een welkom door wethouder Hans Marchal, gevolgd door toespraken van hoofdauteur Loek Caspers en mede-auteur Theo Bunjes. Om 13.25 uur zullen enkele filmfragmenten worden getoond over het verzet. Het boekje zal om 13.50 uur worden aangeboden. Rond 14.00 uur volgt een wandeling naar het oorlogsmonument met de schoolkinderen. Na afloop is er nog een drankje en de mogelijkheid om het boekje te laten signeren.

advertentie
advertentie