Wethouder Hans Marchal met de Lokale Lastenmeter
Wethouder Hans Marchal met de Lokale Lastenmeter Gemeente Wijk bij Duurstede

Gemeente presenteert Lokale Lastenmeter

lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeente is aangesloten op de Lokale Lastenmeter, een landelijk vergelijkingssysteem dat toont hoe hoog de gemeentelijke belastingen zijn in vergelijking met andere gemeenten. Inwoners kunnen hun lokale lasten berekenen.

Het is een rekentool met een overzicht van gemeentelijke heffingen. De site toont ook welke grondslagen en tarieven de gemeete hanteert. Er is een vergelijkingsfunctie toegevoegd, waarmee gebruikers onder andere de gemeentelijke belastingen kunnen vergelijken met die van andere gemeenten of uitkomsten van het voorgaande jaar. Iedere inwoner kan deze website raadplegen; http://wijk-bij-duurstede.woonlastenmeters.nl

"De Lokale Lastenmeter zorgt voor extra transparantie. Het geeft inwoners en ondernemers inzicht in de lokale lasten en je ziet in één oogopslag wat je betaalt en waarom. Ook kunnen de 'Wijkse belastingen' vergeleken worden met die van andere (omliggende) gemeenten. Voor de raad heeft de tool nog een extra toegevoegde waarde. De raad kan scenario's bedenken en ziet dan de effecten van het belastingplan op de verschillende groepen binnen onze gemeente," geeft wethouder financiën Hans Marchal enthousiast aan.

advertentie