Hier viert de VVD haar overwinning nadat dat uitslag door burgemeester Poppens bekend werd gemaakt, met links Sybren van der Velden
Hier viert de VVD haar overwinning nadat dat uitslag door burgemeester Poppens bekend werd gemaakt, met links Sybren van der Velden Kuun Jenniskens

Overwinnaar VVD maakt informateur bekend

lokaal Gemeenteraadsverkiezingen 2018

WIJK BIJ DUURSTEDE De VVD is met vier zetels de grootste partij geworden in Wijk bij Duurstede. Lijsttrekker Sybren van der Velden dankt de kiezer voor het vertrouwen. "Deze overwinning komt voort omdat Wijk echt iets anders wil. En omdat we veel contact met de kiezer hebben gezocht."

Ook de inhoud van de campagne stond wat Sybren van der Velden als een huis: "Wij willen meer dan andere partijen kijken naar het ontwikkelen van woningbouwprojecten, op zijn minst om het aantal inwoners op peil te houden. Daar zijn we voor beloond. We willen groot genoeg zijn om klein te blijven, zonder het Calimerogedrag dat er bij hoort."

De VVD maakte tegenover 't Groentje bekend wie de informateur wordt. Dat wordt Dirk Zandleven, voorzitter van de lokale VVD afdeling. Van der Velden wilde nog niet door laten schemeren welke coalitie hij in gedachten heeft: "We gaan met alle partijen praten en we sluiten niemand bij voorbaat uit."

advertentie