Mary van Nimwegen en mevrouw van Zetten
Mary van Nimwegen en mevrouw van Zetten QuaRijn

PvdA raadsleden Wijk bij Duurstede en huishoudelijke hulp Mary van Nimwegen hebben hart voor de zorg

lokaal Deel je nieuws

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn hebben diverse politici QuaRijn bezocht om mee te lopen met zorgmedewerkers. Vier raadsleden van de PvdA: Lodewijk Bergsma, Tijmen Baas, Mieke Wijnker en Eke Oosterom hebben samen de handen uit de mouwen gestoken om onze huishoudelijke hulp Mary van Nimwegen te assisteren. Samen hebben ze een thuisbezoek afgelegd bij mevrouw van Zetten.

Mary werkt al 12,5 jaar met heel veel plezier voor mevrouw van Zetten. Iemand heeft pas recht op huishoudelijke hulp na een indicatie van het Wmo-loket. Een huishoudelijke hulp helpt bijvoorbeeld met zwaardere klussen in de huishouding. Zoals het schoonmaken van de badkamer en stofzuigen. Het gaat om zorg op maat.

Mevrouw van Zetten woont nu zeven jaar in een zelfstandige wooneenheid van het Ewoud en Elisabeth Gasthuis. Zij is erg blij en dankbaar dat ze een vaste huishoudelijke hulp heeft. Mevrouw van Zetten stelt: ‘Mary is niet alleen goed in poetsen, maar ook heel goed in sociaal contact’. Ook vindt mevrouw dat huishoudelijke hulp medewerkers meer waardering verdienen dan ze over het algemeen krijgen.

Mary: ‘Iedereen heeft recht op een fitte en gezellige hulp’.

Tijmen Baas vraagt of mevrouw van Zetten genoeg hulp krijgt van Mary. Ze geeft aan dat het aantal uur voldoende is. Mary geeft ook aan dat ze genoeg tijd heeft om haar taken uit te voeren. Wel huurt ze Mary nog privé in (dit mag tot 10 uur per jaar) voor een aantal uur per jaar om het terras schoon te maken en te voorzien van plantjes.
Mevrouw van Zetten kookt ook nog zelf thuis.

Mary vindt het belangrijk om echt contact te hebben met haar cliënten. Ze onthoudt dan ook alles. Laatst moest ze invallen voor een cliënt die ze tien jaar geleden voor het laatst had geholpen. Ze wist nog precies hoe de cliënt heette en om welke werkzaamheden het ging.

Na de kennismaking gaan de raadsleden aan de slag met de stofzuiger en stofdoek. QuaRijn waardeert het enorm dat zij de moeite hebben genomen om meer te weten te komen over werken in de zorg. Daarnaast zijn er ook nog rozen verzorgd door Dorestad Bloem & Kado voor de zorgmedewerkers van QuaRijn en mevrouw van Zetten. Hartelijk dank daarvoor!

Hebt u ook hart voor de zorg? QuaRijn heeft regelmatig vacatures voor hulp in de huishouding of andere zorgberoepen.
www.werkenbijquarijn.nl

Aan de slag!
Mevrouw van Zetten
Mary van Nimwegen en Tijmen Baas
advertentie