Schooldirecteur Marius-Jan Breugem met enkele leerlingen
Schooldirecteur Marius-Jan Breugem met enkele leerlingen Ali van Vemde

School met de Bijbel doet mee met Voel Jij Je Lekker Tour

lokaal

LANGBROEK In opdracht van de gemeentelijke werkgroep gezond gewicht, organiseert Stichting Wijksport de Voel Jij Je lekker Tour. Kinderen van de Wijkse basisscholen doen mee aan het project en dat betekent volop aandacht voor gezonde voeding, meer bewegen en gezonde keuzes maken.

Ali van Vemde

Buurtsportcoach en coördinator Tobias Wijnmaalen is enthousiast. "Steeds meer scholen sluiten zich aan, dit jaar ook de School met de Bijbel in Langbroek. Wij willen er alles aan doen om alle kinderen bewust te maken dat bewegen en gezond eten goed voor je is." Directeur Marius Jan Breugem van de School met de Bijbel vertelt: "Wij doen nu al enige tijd mee met het leefstijlprogramma van de Voel Jij Je Lekker Tour. Zo waren er onder andere gastlessen in de klas en zijn we naar de supermarkt geweest. En natuurlijk is er de bewegingsles. In december zijn we ingestroomd voor de rest van het schooljaar. Wij vinden een goede gezondheid heel belangrijk en daarom doen we graag mee. Ook de kinderen vinden het erg leuk."

NIEUWE DIRECTEUR Marius Jan Breugem is vanaf de zomervakantie directeur van de basisschool. Hij doet het werk parttime en combineert deze met een baan als consultant. Als adviseur en projectleider op het gebied van onderwijsinhoud en huisvesting is dit een mooie aanvuling. "Het gaat goed met de school," vertelt hij. "De school groeit en we hebben een vrij brede instroom, ook vanuit Werkhoven na het sluiten van de school daar. Dit schooljaar hebben we maar liefst 54 kleuters. We hebben een mooie nieuwe school met een warm schoolklimaat." Dit half jaar staat in het teken van onderwijs. "We willen de kwaliteit verder omhoog halen met een gedifferentieerd aanbod. Als school willen we op alle niveaus de groepen goed bedienen. In overleg met de ouders bekijken we de onderwijsmethodiek en organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan 's ochtends les in de groepen en 's middags thema's." De Voel Jij Je Lekker Tour past hier prima in. "Als school willen we investeren in gezondheid. Dit is nieuw voor de school en we willen dat ook goed communiceren naar de ouders. Dat doen we via onze nieuwsbrief. Het nieuwe schooljaar zullen we ook een cultuurprogramma starten, samen met de muziekschool in Wijk bij Duurstede en Excelsior in Cothen. Ook hier met gastlessen, we maken een schoolorkest en de juffen krijgen muziekles." Daarnaast besteedt de school veel aandacht aan pestgedrag. "Respect naar elkaar vinden we belangrijk en met een lespakket voor alle groepen werken we daaraan op een speelse manier. Alle kinderen moeten weten dat ze er mogen zijn."

Marius-Jan Breugem: "We zijn een School met de Bijbel op reformatorische grondslag. Passend onderwijs vinden wij belangrijk. Met ons motto 'groeien doen we samen' willen we zoveel mogelijk zoeken naar de onderwijsmogelijkheden van de kinderen. Wij willen een open school zijn die midden in de samenleving staat."

advertentie
advertentie