Sunta Overvliet
Sunta Overvliet Wijks Vocaal

"Het grijpt me aan..." Passieconcert Wijks Vocaal

lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Aanstaande zaterdag brengt het Wijks Vocaal een passieconcert. Een van de solisten daarbij is sopraan Sunta Overvliet, student aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten te Tilburg. Haar stem past met name bij het programma na de pauze, waar het 'Les sept paroles du Christ' van Theodore Dubois wordt uitgevoerd. Een oratorium voor koor en solisten uit de periode van de Romantiek.

Sunta Overvliet verheugt zich op het concert, omdat ze van het repertoir uit die tijd houdt: theatraal en met grote stemmingswisselingen. Dat was Dubois wel toevertrouwd. Hij heeft de laatste woorden van Jezus aan het kruis met gevoel voor drama getoonzet. "Ik ben niet meer kerkelijk, maar wel opgegroeid in een kerkelijke omgeving. Ik denk dat ieder mens de dramatiek van dat gebeuren kan voelen en begrijpen. Je wordt als luisteraar van Dubois' oratorium meegezogen in het lijdensverhaal tot en met het laatste 'Het is volbracht'. Het grijpt meaan. Het begint heel zacht en vredig, maar groeit dan uit tot iets wat heel erg bij me binnenkomt."

Samen met tenor Gert-Jan Verbueken zingt Sunta zaterdag ook het duet 'Sancta mater istud Agas' uit Haydn's Stabat Mater en als sopraansolo het 'O salutaris' uit de Petite Messe Solennelle van Rossini. Het Wijks Vocaal zingt daarnaast werken van Shütz, Johann Michaël Bach en Rheinberger.

Kaarten à € 19,50 (inclusief koffie/thee en een programmaboekje) zijn verkrijgbaar bij de VVV en voorafgaande aan het concert in de Katholieke kerk aan de Kloosterleuterstraat. Het concert begint om 20.00 uur.

advertentie