Zij werkten mee aan het boekje 'Hulp bij dementie'
Zij werkten mee aan het boekje 'Hulp bij dementie' Gemeente Wijk bij Duurstede

Hulp bij dementie: boekje met praktische informatie

lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeente vergrijst. En daardoor krijgen ook steeds meer mensen te maken met dementie. Dan moet er vaak veel geregeld worden. Niet alleen medische zaken, maar ook op het gebied van ondersteuning, welzijn, wonen etcetera. Gelukkig is er veel zorg in Wijk bij Duurstede, die (beginnend) dementerenden en hun mantelzorgers kunnen gebruiken. Alle informatie staat in een handig boekje: 'Hulp bij dementie in de gemeente Wijk bij Duurstede'. In het boekje staan ook telefoonnummers en (e-mail)adresen van nuttige organisaties.

[INFO WAAR IEDER WAT AAN HEEFT] Plaatselijke zorgmedewerkers hebben geholpen met het verzamelen van informatie. Hierdoor sluit de inhoud van het boekje aan op wat inwoners willen weten, als zij te maken krijgen met dementie. Wethouder Wil Kosterman is blij met het informatieboekje: "Het is fijn als inwoners met dementie zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Dan is het heel belangrijk dat ze goede informatie hebben om dat mogelijk te maken. Ook voor mantelzorgers staat veel informatie in het boekje. Zij kunnen een steuntje in de rug vaak goed gebruiken. Dit boekje helpt daarbij."

[OPHALEN] Het boekje is vanaf eind maart op te halen bij onder andere het Huis van de Gemeente, de bibliotheken en natuurlijk Stichting Binding en Loket Wijk.

[HULP BIJ DEMENTIE IN DE GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE] Studente Eva Ursem heeft het in opdracht van de gemeente Wijk bij Duurstede gemaakt. Daarnaast hebben deze plaatselijke zorgmedewerkers eraan meegewerkt: Mendy Derksen (ergotherapeute bij fysiotherapie Weustink), de casemanagers dementie Mary Miltenburg en José Heij (Buurtzorg) en Coby van Wijngaarden (Vitras). Ook Gonny Olthof van de Wijkse Adviesraad sociaal domein werkte mee.

[VRAGEN OF AANVULLINGEN] Als u vragen heeft of aanvullingen dan kunt u dat doorgeven aan Stichting Binding via het algemene telefoonnummer (0343) 473070. Of stuur een e-mail naar mantelzorg@stichting-binding.nl

advertentie