Afbeelding
BDU media

Gemeenteraadsverkiezingen; de acht lijsttrekkers vertellen hun verhaal

lokaal Gemeenteraadsverkiezingen 2018

WIJK BIJ DUURSTEDE Op WijkNieuws.nl staan vanaf 7 maart interviews met de acht lijsttrekkers online. Deze paginagrote artikelen zijn ook in de krant van 7 maart te vinden. Zo kunt u op 21 maart goed voorbereid het stemhokje in.

De SP wil vooral wijkgericht gaan werken en inwoners meer invloed geven. Jeroen Brouwer wil dat iedereen vooruit komt.

De VVD wil meer cameratoezicht en de belasting omlaag brengen. Sybren van der Velden is er klaar voor om te besturen.

D66 is voor een volwaardig zwembad en wil al het blik van auto' s onder de grond. Bart van Asperdt wil vooral dat er geld overblijft voor voorzieningen.

De PCG wil niet meer bezuinigen op de openbare ruimte en de lasten voor de burger omlaag brengen. Hans Marchal zegt dat de financiën nu goed op orde zijn.

GroenLinks wil met klimaat en duurzaamheid nog een flinke slag slaan, en dat kinderen kansrijk opgroeien. Wil Kosterman wil via participatie wat van de bestuurlijke macht afstaan.

Het CDA wil samen met betrokken inwoners en ondernemers het verschil maken bij veiligheid, duurzaamheid en woningbouw. Gerard Migchels zegt dat de overheid van ons allemaal is.

WijkNu staat voor een andere manier van besturen en voor alternatieven voor De Geer. Wietze Smit wil de expertise van inwoners beter gaan benutten.

De PvdA ziet betaalbaar wonen als sleutel en is voorstander van een zwembad. Tijmen Baas neemt de kracht van de samenleving als uitgangspunt.

(Door op de namen te klikken komt u bij de interviews)

advertentie