Bianca Schlief (Viveste) en wethouder Wil Kosterman knippen het lint door
Bianca Schlief (Viveste) en wethouder Wil Kosterman knippen het lint door Gemeente Wijk bij Duurstede

Winkelruimtes Oranjepoort officieel geopend

lokaal

LANGBROEK Op donderdagmiddag 1 maart was de officiële opening van de laatste drie winkelruimtes in het gebouw Oranjepoort aan het Prinsenplein. De opening werd verricht door wethouder Wil Kosterman en Bianca Schlief, locatiemanager van Viveste. Viveste is de eigenaar van Oranjepoort. Samen knipten zij een vrolijk lint door. Op de opening kwamen bewoners van de bovenliggende appartementen en andere gebruikers van de ruimtes in Oranjepoort af. Dat gold ook voor het bestuur en medewerkers van het Dorpshuis en diverse geodigden. Er waren zelfs mensen aanwezig die bij de allereerste ideeën voor Oranjepoort betrokken waren.

[NIEUWE GEBRUIKERS] Van Ee, Bezige Bebie en Fit4all zijn de nieuwe gebruikers van de ruimtes. Door deze drie bedrijven hebben de Langbroekers meer keuze gekregen in het winkelaanbod en in de dienstverlening. Van Ee verzorgt administratieve dienstverlening. Dit bedrijf heeft door jarenlange ervaring zijn sporen verdiend in Langbroek. Bezige Bebie is een winkel voor sloophouten en opgeknapte meubels, workshops, decoratie en cadeautes voor groot en klein. Fit4all biedt fysiotherapie en sportmogelijkheden. Fit4all heeft ook een vestiging in Wijk bij Duurstede. Alle bedrijven waren al eind j2017 gestart in hun nieuwe onderkomen.

[ONTMOETINGSPLEK] Alle ruimtes in Oranjepoort zijn nu in gebruik. Hierdoor kan Oranjepoort uitgroeien tot het kloppend hart van Langbroek, zoals de bedoeling was. Of, zoals wethouder Wil Kosterman zegt: "Met de ingebruikname van deze ruimtes kan Oranjepoort volledig tot bloei komen. Diverse functies maken het tot een geweldige ontmoetingsplek voor Langbroek, die alleen nog maar sterker kan worden."Bianca Schlief omschreef het doorknippen van het lint als: "We 'ontstrikken' Oranjepoort! Oranjepoort is hier voor en door de bewoners." Na de openingshandeling kregen de aanwezigen in de drie nieuw geopende bedrijven een hapje en een drankje aangeboden. Gezien de kou ging de warme chocolademelk er goed in! Ieder kon informeel kennismaken met de aanwinsten voor Oranjepoort.

[KLEURPLATEN] Langbroekse kinderen mochten kleurplaten inkleuren, met daarop twee figuren: Katla uit Birka en Rorik van Dorestad. Deze figuren zijn samen met enkele andere op 12 februari gepresenteerd voor de campagne 'Wijk bij Duurstede, kleine stad, grote geschiedenis'. Want ook Langbroek heeft een rijke geschiedenis. Denk maar aan alle prachtige kastelen en landgoederen in dit gebied. De Langbroekse kinderen kregen bellenblaas voor het inleveren van hun kleurplaat.

advertentie