Heruitgave 'Langbroek in de Tweede Wereldoorlog' bijna klaar

lokaal

LANGBROEK Naar aanleiding van de Dodenherdenking van 4 mei 2017 heeft Hans Marchal het initiatief genomen om het boekje 'Langbroek in de Tweede Wereldoorlog' opnieuw uit te geven. Het thema bij de Dodenherdenking van 2017 was 'De kracht van het persoonlijk verhaal'. Hans Marchal: "Als iets het 'persoonlijk verhaal' van Langbroek vertelt is het dit boekje. Dit verhaal mag niet verloren gaan."

De heruitgave wordt voorzien van een hard kaft en er wordt nieuw fotomateriaal toegevoegd. Daarnaast heeft schrijfster mevrouw Loek Caspers de gehele tekst herzien. Ook is er door oud-burgemeester Theo Bunjes een hoofdstuk aan het boekje toegevoegd. Dit hoofdstuk gaat over de geschiedenis van het oorlogsmonument in Langbroek.

[PRESENTATIE] De heruitgave is door sponsoring gefinancierd en is nagenoeg klaar. De presentatie van het boekje staat gepland voor medio april. Momenteel wordt aan het definitieve programma de laatste hand gelegd. Het boekje wordt jaarlijks rond 4 mei uitgereikt aan de groepen 8 van de basisscholen in Langbroek. Daarnaast is het boekje vanaf medio april ook te koop voor belangstellenden. De opbrengst hiervan gaat naar het 4-mei Comité. Uw belangstelling voor het boekje kunt u al kenbaar maken door een mail te sturen naar Hans Marchal (h.marchal@kliksafe.nl)

advertentie