Bewegend leren op de Werkschuit
Bewegend leren op de Werkschuit obs De Werkschuit

College gaat zelf plan maken voor huisvesting Wegwijzer en Werkschuit

13 juli 2019 om 11:11 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Basisscholen de Wegwijzer en de Werkschuit komen er samen niet uit. Het lukt niet om een plan te ontwikkelen om samen in één schoolgebouw te gaan zitten en samen passend onderwijs op poten te zetten. Deze mededeling deed wethouder Wil Kosterman (GroenLinks) tijdens de raadsvergadering.

door Kuun Jenniskens

,,Zoals ik al vreesde, komen beide besturen er niet uit”, zo zei Kosterman. ,,Ik ga zelf aan oplossingen werken, en ik neem u als gemeenteraad in vroeg stadium mee. Daarbij moeten we elkaar vasthouden om te voorkomen dat we tegen elkaar uitgespeeld worden door de verschillende scholen.”

Het gaat om de locatie van de voormalige Jozefschool aan de Karolingersweg. Het was de bedoeling hier een Brede school op te zetten, met daarbij ook kinderopvang. Kosterman: ,,Maar het blijkt geen geschikte locatie voor scholen van deze omvang, het is te klein voor 24 lokalen en zodoende komen ze er niet uit.”

Op het gemeentehuis start een zoektocht naar alternatieven. De wethouder: ,,Ik ga al deze week met het college sparren over mogelijke scenario’s.” Kosterman staat open voor alle oplossingen. Of ze gaat aansturen op één school voor de Wegwijzer en de Werkschuit, of dat de wethouder er andere scholen bij gaat betrekken - ze weet het nog niet. ,,In het uiterste geval gaan we de bestaande gebouwen renoveren.”

Mateusz Klich (FC Utrecht) in actie met scholieren van de Wegwijzer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie