Afbeelding
Facebook Wijk bij Duurstede

34 kandidaten voor vacature burgemeester Wijk bij Duurstede; meer vrouwen dan mannen

12 juli 2019 om 16:08 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE  Op de burgemeestersvacature in de gemeente Wijk bij Duurstede hebben 34 kandidaten gereageerd. Onder de sollicitanten bevinden zich 21 vrouwen en 13 mannen, 16 kandidaten hebben al ervaring in het openbaar bestuur. Wat politieke voorkeur betreft komt het gros van de kandidaten van de VVD, namelijk 13. Er zijn 5 kandidaten met een CDA achtergrond, 4 van GroenLinks, 4 van de PvdA en 1 is lid van de ChristenUnie. Eén van de kandidaten is lid van twee politieke partijen, en één kandidaat is bij geen enkele politieke partij aangesloten.

Na het zomerreces spreekt de commissaris van de Koning met een aantal kandidaten en maakt hij een selectie. Die selectie bespreekt hij met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede. De vertrouwenscommissie voert daarna gesprekken met kandidaten.

Vervolgens stelt de gemeenteraad een aanbeveling vast met daarop twee namen en stuurt die naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De naam van de hoogstgeplaatste kandidaat is openbaar. Tegelijkertijd zendt de commissaris een rapportage aan de minister met daarin zijn oordeel over de procedure en over de kwaliteit van de kandidaten.

De benoeming van de nieuwe burgemeester kan naar verwachting in december plaatsvinden.

advertentie
advertentie