Gerrit
Gerrit Bram Visser

Winterse maaltijd voor cliënten van Abrona.

lokaal Deel je nieuws

Woensdag, 31 januari was het dan zover. Medewerkers van het ambulante team Utrechtse Heuvelrug&Wijk bij Duurstede van stichting Abrona organiseerden een winterse maaltijd voor hun cliënten. Plaats van bestemming, de Koningshof in Doorn.

Naast het gezellig samen zijn was het ook een mooie gelegenheid tot ontmoeting, veel mensen die ondersteuning krijgen van Abrona hebben een klein sociaal netwerk en zijn vaak eenzaam of hebben niet de middelen om actief deel te nemen aan ‘sociale’ activiteiten.

Maar vandaag was alles anders, met de hulp van sponsoren en vrijwilligers is het gelukt een mooie en vooral gezellige avond te organiseren.

De boerenkool en zuurkool, bereid door cliënten van woonvoorziening de Bossewaard te Cothen, vonden gretig aftrek. Dit in combinatie met de heerlijke worsten van slagerij van Middelaar uit Wijk bij Duurstede zorgden ervoor dat iedereen aan het eind van de avond met een volle buik huiswaarts keerde.  Niemand hoefde alleen door het donker naar huis, vrijwilligers zorgden ervoor dat iedereen die dat wilde opgehaald en later weer veilig werd thuis gebracht.

 

Tony;  ik vond het wel even spannend om te gaan, ik kende niemand. Gelukkig was ik niet de enige die niemand kende en had ik al snel aanspraak met andere. Ik vond het een super toffe avond!

 

Gerrit; doordat ik slechtziend ben is het voor mij soms lastig ergens heen te gaan, ik ben daarom blij dat ik opgehaald ben en weer wordt thuis gebracht.

 

Omdat voor dit soort activiteiten geen budget is, is het iedere keer weer een uitdaging iets leuks te verzinnen. 

Voor volgend jaar ligt er dus weer een nieuwe uitdaging klaar, al vonden veel aanwezigen de winterse maaltijd zeker voor herhaling vatbaar. Heeft u nou een leuke tip voor volgend jaar, dan horen we die graag. U kunt dit mailen naar AABUH&WbD@abrona.nl

Voor het medemogelijk maken van deze avond willen wij bedanken: Medewerkers en cliënten van de Bossewaard voor het bereiden van de maaltijden. Keurslagerij van Middelaar, uw catering specialist uit Wijk bij Duurstede.

De ambulante begeleiding die Abrona biedt is voor een brede doelgroep, de expertise ligt bij mensen met een licht verstandelijke beperking, of het vermoeden hiervan. Dit vaak in combinatie verslavings, psychosociale en/of psychiatrische problematiek. Het kijken naar de mogelijkheden, en het aangaan van een respectvolle “zorg”relatie zijn belangrijke uitgangspunten binnen de begeleiding.

 

Bram Visser.

Winterse maaltijd
advertentie