De winnaars in de A-categorie schaakkampioenschap
De winnaars in de A-categorie schaakkampioenschap André-Jan Douwes

De Windroos is schaakkampioen

7 februari 2018 om 07:29 lokaal

Louis Hijweegen wisseltrofee voor Windroos 3

WIJK BIJ DUURSTEDE Op woensdag 31 januari heeft het jaarlijkse schoolschaakkampioenschap bij basisschool De Windroos plaatsgevonden. Met veel inzet en enthousiasme is er gestreden voor de diverse bekers. De A categorie is voor de groepen 7 en 8. De B categorie is voor de groepen 5 en 6. In totaal hadden zich 14 teams ingeschreven voor dit jaarlijkse toernooi.

Windroos 3 is schoolschaakkampioen geworden. Zij zijn nu in het bezit van de Louis Hijweegen wisseltrofee. Deze wisselbeker is bestemd voor de schaakkampioen van de basisscholen in de gemeente. Op woensdag 21 februari wordt er onder andere gestreden om de Jo Spanjer bokaal. Die bokaal is voor de school die met schaken en dammen het best heeft gepresteerd.

PROVINCIALE SCHAAKKAMPIOENSCHAP De Windroos 3 mag nu meedoen met het provinciale schaakkampioenschap in maart te Maarssen. In de A-categorie eindigde Windroos 3 op de 1e plaats, Wegwijzer 1 op de 2e plaats en Windroos 4 op de 3e plaats. In de B-categorie was de 1e plaats voor Regenboog 1, gevolgd door Windroos 1 en Windroos 3. Tobias Becht van de Windroos 4 was topscoorder in de A-categorie, Rinnie Koker van de Regenboog 1 in de B-categorie.

Op 21 februari vindt het damtoernooi plaats in de Windroos. De toernooien worden mede mogelijk gemaakt door Zanskar consulting, Ankie Meutgeert Fotografie, Het Fietsdomein, Hem en Haarmode, Geco en Berghuis Schilderwerken.

advertentie
advertentie