Grote belangstelling voor de presentaties
Grote belangstelling voor de presentaties

Kijken bij bedrijven

6 februari 2018 om 07:30 lokaal

Leerzame WOP-stages 3e jaars VMBO leerlingen

Ali van Vemde

WIJK BIJ DUURSTEDE Het lijkt nog zo ver weg, maar als je in het 3e jaar van het VMBO zit dan moet je toch al naar je toekomst kijken. Welk beroep zou jij uit willen oefenen en wat komt daar allemaal bij kijken? De manier om dat te ontdekken is door middel van de WOP-stages.

Met het Werk Oriëntatie Project, een samenwerking tussen de OndernemersKring en het Revius Lyceum lopen de jongeren een week stage bij een bedrijf naar eigen keuze. Uit het online bedrijvenboek, waarin de verschillende deelnemende bedrijven uit de regio zich presenteren, kunnen ze een keuze maken. Bij dat bedrijf lopen ze 36 uur mee. Dit gebeurde in de week van 15 tot en met 19 januari. Op deze manier zien de leerlingen hoe het er bij een bedrijf aan toe gaat en wat de functies precies inhouden. Zo kunnen ze voor de toekomst een duidelijke keuze maken. De deelnemende bedrijven krijgen zo de kans om hun bedrijf te profileren en vinden in de huidige leerlingen misschien wel hun arbeidskrachten voor de toekomst.

PRESENTATIES Niet alleen lopen de leerlingen stage, ook laten ze zien wat ze tijdens deze week hebben geleerd. Donderdag 1 februari, tijdens de BedrijfsBeurs van Wijk in Bedrijf lieten de 57 leerlingen die deel hebben genomen aan de WOP-stages middels een presentatie zien hoe zij de week hebben ervaren. Of er nu bij de bakker, een restaurant, een kapper, een van de vele bedrijven op het industriegebied of bij de gemeente stage was gelopen, met teksten en beelden lieten ze hun bevindingen zien aan ouders en andere belangstellenden. Eén van de leerlingen vertelde meegelopen te hebben met de makelaar. "Ik heb in die week huizen bezichtigd, ben bij een aankoop geweest en heb gekeken hoe dit bij de notaris gaat. Ik wil de ecoomische kant op en dit spreekt me erg aan." Aan het eind van de avond werd Max naar het podium geroepen omdat hij de beste presentatie had verzorgd. Max liep stage bij de zorgboerderij.

advertentie
advertentie