Afbeelding
Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Informatiebijeenkomst over de schade en gevolgen van seksueel misbruik

lokaal

[COTHEN] Het is een onderwerp waar doorgaans niet makkelijk over gesproken wordt. En juist dat is voor de stichting voor traumaseksuologie reden om er bijeenkomsten over te beleggen. ,,De schaamte is vaak groot", weet bestuurslid Paul van Dam uit Houten. ,,Zeker bij mannen." Daarbij is er weinig goede kennis over de schade en de gevolgen van seksueel misbruik. ,,En zeer weinig over het verwerkingsproces. Met deze bijeenkomsten, waarmee we nu voor het eerst de provincie intrekken, willen wij bijdragen aan het verspreiden van goede informatie hierover." Deze informatie is gebaseerd op het boek 'Traumaseksualiteit' van Peter John Schouten. Hij werkte meer dan dertig jaar als hulpverlener met mannen die in hun jeugd te maken hebben gehad met seksueel misbruik. Schouten ontwikkelde een methodiek om dit trauma op volwassen leeftijd alsnog te verwerken. De bijeenkomst is bedoeld voor (familie van) slachtoffers, getuigen en andere betrokkenen. Zowel mannen als vrouwen.

Ook hulpverleners die zich meer willen verdiepen in dit onderwerp zijn welkom. De presentatie wordt gegeven door bestuursleden van de stichting. Zij zijn allen ervaringsdeskundige en als traumaseksuoloog geschoold bij Peter John Schouten.

De bijeenkomst op 28 juni is van 14.00 tot 18.00, Kosten 10 euro. Aanmelding via info@traumaseksuologie.info Locatie: de Brink 6a te Cothen. Aanmelden kan t/m dinsdag 25 juni. Na aanmelding volgt een bevestiging met nadere informatie.

advertentie