10 jaar Blues in Wijk
10 jaar Blues in Wijk Blues in Wijk

10 jaar Blues in Wijk weergegeven in beeld

lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Blues in Wijk bestaat 10 jaar en daar kijken wij met heel veel plezier op terug. Met de verzameling van beeld en geluid van alle jaren gaan we terug in de tijd. Bestuurslid en huisfotograaf Willem van de Kraats maakte een keus uit zijn enorme fotocollectie. In 2019 komen er drie verschillende fototentoonstellingen, waarin we steeds ruim 3 jaar Blues in Wijk herinneren. Het eerste foto overzicht van evenementen die plaatsvonden van 2009 t/m 2013 zal te zien zijn in de Stadsbrouwerij De Dikke te Wijk bij Duurstede.

Op vrijdag 28 juni om 16 uur is de opening van deze eerste fototentoonstelling. Tijdens de opening zullen er ook films gepresenteerd worden van evenementen uit deze eerste periode van Blues in Wijk. Dit alles wordt gevierd met live-blues van de Vintage Brothers. Dit duo is in Wijk bij Duurstede en in de rest van Nederland zeer geliefd en bekend. Al vanaf de start van Blues in Wijk zijn de Vintage-broers Rien en Jan van Rijn met enige regelmaat onze muzikale gasten. Ze spelen fijne Chicago Blues, heerlijk genieten met het vers gebrouwen bier.

Van 28 juni t/m 20 juli is de fototentoonstelling te bekijken in de stadsbrouwerij tijdens de openingstijden. De locaties en openstellingen voor de fototentoonstellingen van opvolgende jaren worden later dit jaar bekend gemaakt.

Stadsbrouwerij de Dikke brouwt sinds 2015 ambachtelijke bieren, gebaseerd op een historisch recept uit 1495. Waar eerst bij derden werd gebrouwen, is het bierbrouwen na ruim een eeuw terug in de binnenstad van Wijk. Alle bieren van de Dikke worden nu in eigen stad gebrouwen in de Veldpoortstraat 15. Naast de productie van het eigen bier is er ook ruimte voor bierproeverijen. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 – 19.00 uur is het mogelijk bierproeverijen te boeken. Met een kleine groep van 6 tot 12 personen. Ook op de eerste zondag van de maand opent de brouwerij haar deuren.

Websites: www.bluesinwijk.nl www.stadsbrouwerijdedikke.nl

advertentie