Inventarisatie uit GVVP van knelpunten die inwoners hebben genoemd
Inventarisatie uit GVVP van knelpunten die inwoners hebben genoemd printscreen GVVP

Motie WijkNU vraagt om kijken naar oplossing rotonde De Geer

lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Vanavond (11 juni) dient Jos Soons (WijkNU) een motie in over fietsveiligheid bij de rotonde bij De Geer. Het afgelopen half jaar zijn er meerdere ongelukken geweest waarbij fietsers of bromfietsers betrokken waren. Omdat er geen geld is voor een turborotonde met fietstunnel, die de VVD in het coalitieakkoord heeft laten zetten, wil Jos Soons kijken of er met minder geld ook wat aan de fietsveiligheid kan worden gedaan. ,,Niets doen of nog jaren wachten, is geen optie meer”, aldus Soons.

door Kuun Jenniskens

,,Om te voorkomen dat we de gehele raadsperiode gegijzeld worden door een discussie over de noodzaak van al dan niet een turborotonde met fietstunnel", aldus Jos Soons, ,,waar bromfietsers wel of niet gebruik van mogen/kunnen maken, roepen wij het college op om te komen met een overzicht van maatregelen die op korte termijn wel haalbaar zijn ter verbetering van de fietsveiligheid. Of dat nu een tunnel, brug, verkeerslicht, signaallicht, extra borden, bikescout, verplaatsing oversteek of wat dan ook is.”

Soons wil het college vragen om een quick scan uit te voeren van allerlei verkeersoplossingen met de kosten daarbij - dat hoeft volgens hem niet veel geld te kosten.

advertentie