Afbeelding van Hadewijch in mozaïek van Henk Hilterman (1989) in de St. Bavokathedraal in Haarlem.
Afbeelding van Hadewijch in mozaïek van Henk Hilterman (1989) in de St. Bavokathedraal in Haarlem. St. Bavokathedraal in Haarlem

Vieringen mystica Hadewijch bij Werkhofgemeenschap

8 juni 2019 om 15:30 lokaal

WERKHOVEN De middeleeuwse mystica Hadewijch staat vier achtereenvolgende zondagen centraal in de vieringen van de Werkhofgemeenschap. Op 16 juni wordt een globaal beeld van Hadewijch geschetst en op 23 en 30 juni en 7 juli staat een tekst van haar centraal. Waarom krijgt deze mystica uit de 13e eeuw zoveel aandacht? Wat heeft zij ons te vertellen?

Hadewijch was een van de bekendste begijnen uit de eerste helft van de 13e eeuw. Begijnen waren vaak goed opgeleide vrouwen. De naam Hadewijch betekent 'strijdbare strijdster'. Daar was ze zich heel bewust van en daar probeerde ze naar te leven. Die dappere en vrijmoedige houding laat Hadewijch in haar omvangrijke oeuvre zien. Een oeuvre dat ze als geestelijk leidster van een groep vrome vrouwen, begijnen, achter liet en dat nog steeds boeiend en actueel is. Centraal staat de minne. Die beschouwt zij als alomvattend - 'De minne is al'.

Meer info op www.werkhofgemeenschap.nl.

Hadewijch: De minne is al

Zondag 16 juni om 10.00 uur in Samaya

Hollende Wagenweg 20

3985 SG Werkhoven

advertentie
advertentie