Het team van de Creamiddag
Het team van de Creamiddag Stichting Binding

Welfare wordt Creamiddag

29 mei 2019 om 15:43 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE  Al vele decennia is de Welfare middag van het Rode Kruis een begrip in Wijk bij Duurstede. Dankzij de inzet van een club vrijwilligers komen elke dinsdagmiddag inwoners gezellig bij elkaar om te handwerken, of spelletjes te doen. Het Rode Kruis stopt met het ondersteunen van de vrijwilligers, maar onder de pet van Stichting Binding gaan ze gewoon door: de Welfare wordt de Creamiddag.

De creamiddag is nu een groep van tussen de 35 en vijftig deelnemers. In de zalen in het EE Gasthuis loop je gratis binnen om mee te doen met de handwerksters (o.a. borduren, breien), wenskaarten maken of kaarten, maar ook rummikub spelen.

De Creamiddag heeft met Gerry, Annie, Lia, Geertje en Ria een kerngroep van vijf mensen. Om hen heen werken twintig vrijwilligers mee. De club bestaat al heel lang: ,,Tot ver in de jaren negentig van de vorige eeuw was handwerken enorm populair. Hoewel we niet meer zoveel deelnemers hebben als toen, zit de zaal nog steeds vol genoeg. En dus willen we doorgaan. Ook nu het Rode Kruis de prioriteiten niet meer bij activiteiten zoals deze legt."

Al jaren verzinnen de vrijwilligers manieren om de Creamiddag tot een goed lopend geheel te houden. Maar waar de nadruk in het verleden om het maken van verkoopbare spullen lag, gaat het nu nog meer om de gezelligheid. ,,Nog steeds hebben we onze verkoopdagen. En ook de Rad van Fortuinmiddagen zorgen er voor dat we nog wat geld binnen krijgen. Daarnaast zijn er ter gelegenheid van bijzondere feestdagen, zoals Carnaval, Pasen, Sinterklaas of Kerstmis doe-middagen, meestal worden er dan bloemstukjes gemaakt door en voor de deelneemsters", zo vertellen de dames van de werkgroep.
Het geld dat de activiteiten opleveren wordt gebruikt, om de activiteiten blijvend mogelijk te maken en om weer nieuwe dingen te maken. Zo komt het dat mensen die deelnemen, dat voor niets kunnen doen. ,,Overigens willen we ook benadrukken dat we vanuit de vrijwilligersclub een bezoekdienst hebben. Dat houdt in dat we ook vrijwilligers hebben die thuis bij mensen een kop koffie of thee gaan drinken."
De Creamiddag is elke dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur in het EE Gasthuis, Gansfortsstraat 4, in de Willem van Abcoudezalen. Iedereen die wil meedoen kan gerust eens binnen komen lopen. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom voor het klaarzetten van de zalen, of het meedenken en meedoen bij het opzetten van creatieve activiteiten.

advertentie
advertentie