Afbeelding
Culturele Regio

Galerie PLUS vestigt zich in het centrum van Wijk bij Duurstede

27 mei 2019 om 11:20 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De nieuwe Galerie PLUS vestigt zich in de Oeverstraat 9 in Wijk bij Duurstede en het bijzondere hiervan is dat enkele kunstenaars elkaar gevonden hebben om gezamenlijk deze galerie op te starten.

De PLUS gedachte is onder meer dat ze samen een breder en gevarieerder aanbod kunnen tonen dan ieder voor zich. Schilderijen en tekeningen van o.a. Inge van Noortwijk en Han de Leeuwerk en beelden van Janine van Dijk en Atelier Kunst aan de Lek, komen hier bijeen.

De opening is vrijdagmiddag 31 mei om 16.00 uur en wordt verricht door Burgemeester Frits Naafs van de Utrechtse Heuvelrug. Iedereen is van harte welkom om te genieten van de gepresenteerde kunst. Het gehele aansluitende pinksterweekend is het open huis. De vaste openingstijden zijn vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak is bezoek ook mogelijk buiten deze tijden.

Door bemiddeling van de stichting Culturele regio Utrechtse Heuvelrug – Wijk bij Duurstede is dit mogelijk gemaakt. Woordvoerder en voorzitter Henk Drok: ,,Wij hadden al vaker gehoord dat de risico's rondom het starten van een galerie voor een enkele persoon een belemmering was. Toen we hoorden dat een voormalige galerie aan de Oeverstraat vrijkwam, hebben we een aantal kunstenaars benaderd en een en ander gecoördineerd. Dit heeft geresulteerd in deze bijzondere galerie. Ook de eigenaar van het pand, Sander Roeleveld, gaf daarbij alle ruimte om de samenwerking mogelijk te maken."

De Stichting promoot Kunst en Cultuur en probeert voor de gehele regio het aanbod te vergroten. Vijf kunstenaars uit o.a. Driebergen, Amerongen en Wijk bij Duurstede hebben elkaar nu gevonden. Het laat zien waar de stichting voor staat. De regio promoten en bezoekers uit nodigen wat langer in de regio te verblijven in een van de B&B's, hotels of campings, zie  www.cultureleregio.nl (eten&slapen)

De stichting culturele regio legt een wachtlijst aan voor vestiging op eventuele andere  locaties. Kunstenaars die hier oren naar hebben kunnen een mailtje sturen naar info@cultureleregio.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie