Beleef de boerderij!

lokaal Deel je nieuws

Beleef de boerderij! Krommerijn Boert en Teelt Bewust Open Boerderijendag op 30 mei

Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) is het zover, de jaarlijkse Open Boerderijendag van Krommerijn Boert en Teelt Bewust deelnemers. De 7 deelnemende boerderijen stellen van 10.00 – 16.00 uur hun boerderij open voor een uniek kijkje achter de schermen. Geïnteresseerden krijgen zo de kans om de boerderij te beleven en om met eigen ogen te zien waar bijvoorbeeld melk precies vandaan komt.

Open boerderijen dag leuk en leerzaam

Wat is er nodig om appels en peren te laten groeien? Wat is het nut van bijen in een boomgaard? Welke gewasbeschermingsmiddelen worden nu eigenlijk nog gebruikt en wat is het effect op het milieu? Wat eten koeien? Hoeveel melk geven zij per dag? Welke ontwikkelingen maken de verschillende agrarische sectoren door? Met welke wet- en regelgeving hebben de bedrijven te maken? Tijdens de Open Boerderijendag laten de deelnemers zien wat de dagelijkse werkzaamheden zijn en wat goede zorg inhoudt en waarom dit zo belangrijk is. Geitenhoudster Lisette de Lange: “Wij zijn trots op onze familieboerderij en vinden het belangrijk dat mensen – en met name – kinderen weten waar hun eten vandaan komt. Dit jaar doen wij voor de eerste keer mee aan de Open Boerderijendag en kijken ernaar uit, om samen met de andere deelnemende boeren, ons bedrijf open te stellen en geïnteresseerden een leuke en leerzame dag te bezorgen.”

Kom langs, ga het gesprek aan en beleef een uniek kijkje in de stallen en boomgaarden.

De deelnemende bedrijven zijn: fam. De Lange (Leersum), fam. Uijttewaal (’t Goy), fam. van Wijk (’t Goy), fam. Kemp (Cothen), fam. Lekkerkerker (Amerongen), fam. Miltenburg (Schalkwijk) en fam. van Dijk (Bunnik). Op de website www.krommerijnboertenteeltbewust.nl/onzeboeren staat meer informatie over de deelnemende bedrijven.

Krommerijn Boert en Teelt Bewust bedrijfslabel

Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust is een bedrijfslabel voor maatschappelijke verantwoorde agrarische ondernemers in de Kromme Rijnstreek. Binnen Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust zoeken boeren en fruittelers uit de Kromme Rijnstreek actief het contact met de burger op. Op deze manier willen zij de burger betrekken bij wat er op hun bedrijf gebeurt.

Bedrijven die meedoen aan Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust krijgen een bedrijfslabel. Deze bedrijven zijn niet per definitie bewuster of beter dan hun buren, maar zijn wel nadrukkelijk visitekaartjes van de sector die het verhaal van de sector op een goede manier uitdragen. De bedrijven zijn te herkennen aan een bord met logo van Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust. Elk deelnemend bedrijf heeft een bord met daar op een QR-code die direct verwijst naar de persoonlijke pagina op de website (www.krommerijnboertenteeltbewust.nl). 

advertentie