Afbeelding
BDU

Albertine van Vliet-Kuiper waarnemend burgemeester Wijk bij Duurstede

lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, mr. J.H. Oosters benoemt met ingang van 3 juni 2019 mevrouw A. van Vliet-Kuiper tot waarnemend burgemeester van de gemeente Wijk bij Duurstede.

De burgemeestersvacature in Wijk bij Duurstede is ontstaan vanwege het aanstaande vertrek van burgemeester Tjapko Poppens naar Amstelveen, waar hij op 28 mei wordt beëdigd en geïnstalleerd.

Om te komen tot de benoeming van de waarnemer heeft de commissaris van de Koning vooraf goed overleg gevoerd met de fractievoorzitters van de gemeenteraad Wijk bij Duurstede.

Mevrouw Van Vliet-Kuiper (67) beschikt over ruime en relevante bestuurlijke ervaring. Zij was eerder waarnemend burgemeester in verschillende gemeentes in Noord-Holland en Utrecht: Enkhuizen (2018), Gooise Meren (2016), Bussum (2015) en de Ronde Venen (2011). Zij was dijkgraaf van het waterschap Velt en Vecht (twee jaar) en van het waterschap Veluwe (tien jaar). Ook was zij tien jaar burgemeester van gemeente Amersfoort.

In de komende maanden zal de procedure starten om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester. De gemeenteraad zal op korte termijn een profielschets opstellen in verband met het zoeken naar een nieuwe vaste burgemeester. Naar verwachting zal de profielschets in juni aan de commissaris van de Koning worden aangeboden. Een benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester duurt doorgaans zes tot acht maanden.

advertentie