Afbeelding
Anne van Doorn

Detectiveschrijver tekent Amerikaans contract

lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Detectiveschrijver Anne van Doorn heeft een contract getekend met het Amerikaanse Ellery Queen Mystery Magazine. Dit gerenommeerde tijdschrift bestaat sinds 1941 en publiceert verhalen van thrillerschrijvers en literaire schrijvers. De Amerikanen kochten de rechten van de Engelse vertaling van 'De dichter die zichzelf opsloot' nadat een scout van dit tijdschrift Anne van Doorn ontdekte. Het verhaal is ook terug te vinden in de bundel 'De mysteries van Robbie Corbijn', dat zojuist is verschenen en dat tien spannende verhalen bevat.

Schrijver Anne van Doorn vindt het een grote eer dat dit verhaal nu ook in Amerika verschijnt. ,,In Ellery Queen Mystery Magazine hebben alle belangrijke thrillerschrijvers gepubliceerd, waaronder Agatha Christie, Ruth Rendell en Stephen King. Maar ook literaire grootheden als William Faulkner en Ernest Hemingway schreven voor dit blad." Wanneer het tijdschrift de Engelse vertaling van 'De dichter die zichzelf opsloot' publiceert, is nog niet bekend. Anne kijkt er al wel naar uit. ,,Straks zullen tienduizenden detectivefans wereldwijd mijn verhaal lezen!"

Wie niet op de Amerikaanse publicatie wil wachten, kan nu al de bundel 'De mysteries van Robbie Corbijn' kopen. Twee verhalen spelen zich af in het Langbroeker Weteringgebied, een regio die de schrijver als zijn broekzak kent. De verhalen van Anne van Doorn doen denken aan het werk van Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes) en Agatha Christie (Hercule Poirot), maar dan in een hedendaags jasje dat zeer aanslaat bij het publiek.

Schrijver Anne van Doorn is ook bekend onder de naam M.P.O. Books. Zijn regionale bestseller 'De blikvanger' is afgelopen maand voor het eerst als e-book uitgebracht. De ontknoping van dit spannende verhaal vindt plaats in een woning aan de Wijkerweg, niet ver van de Steenen Brug. Maar het boek begint met een moord in Doorn, op het terrein dat in de volksmond bekend staat als Adam Eva, tegenover het Zonnehuis.

'De mysterie van Robbie Corbijn' (ISBN 9789492715319) is verschenen als paperback, telt 256 pagina's en kost 17,95 euro. Het boek is verkrijgbaar bij boekhandel Pettinga en The Read Shop in Wijk bij Duurstede. 'De blikvanger' kost 7,95 euro. Ook de luxe paperback van dit boek is nog volop verkrijgbaar. Meer informatie is te vinden op de websites van de auteur: www.annevandoorn.be en www.mpobooks.nl.

Afbeelding
advertentie