Wethouder Marchal en Egbert Meindertsma plaatsen het bord.
Wethouder Marchal en Egbert Meindertsma plaatsen het bord. wes janssen

Wandelpad langs Lekdijk Oost geopend

lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Met het plaatsen van het verkeersbord voor voetgangers opende Wethouder Marchal en Egbert Meindertsma het wandelpad langs Lekdijk Oost. Tom van Boggelen opende de bijeenkomst en noemde het pad een van de vele puzzelstukjes die onze mooie gemeente kunnen verfraaien. ,,Soms zijn er breekijzers nodig om de boel in beweging te krijgen", aldus Tom.

door Wes Janssen

In zijn toespraak memoreerde Egbert aan de oproep aan wandelaars om steun voor het initiatief van Jan van Amerongen en hemzelf. Dit leverde meteen al 60 reacties op waarmee ze naar de toenmalige wethouder Burger stapten. Die was enthousiast over het plan en met hulp van Theo Post van Wandelnet heeft men de procedures doorlopen. Doordat er verschillende instanties bij betrokken waren heeft het toch nog 5 jaar geduurd voor het pad een feit was. Het voetpad voorkomt dat wandelaars en hardlopers op de rijbaan belanden in de onoverzichtelijke flauwe bocht net voor het veer. Het is door de firma Van de Bijl en Heierman aangelegd met 'graustabiel' als natuurlijke halfverharding.

Wethouder Marchal sprak over een 'gordiaanse knoop' die ontward moest worden omdat behalve Rijkswaterstaat ook gesprekken nodig waren met het Waterschap en de pachter. Het oorspronkelijke plan om het pad vlak naast het kanaal aan te leggen heeft het niet gehaald maar deze oplossing kon op instemming rekenen van de talrijke belangstellenden. De wethouder bedankte de medewerkers, Rijkswaterstaat en natuurlijk de vasthoudende initiatiefnemers. Marchal: ,,Het heeft weliswaar lang geduurd maar: eind goed al goed".

advertentie