Filmhuis Calypso: No Date No Signature

15 mei 2019 om 10:51 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Een doorgaans strikte lijkschouwer treft in het mortuarium het lichaam aan van een bekende. Zijn collega heeft de doodsoorzaak al vastgesteld, maar hij weet een mogelijk andere verklaring, maar die waarheid openbaren, zou betekenen dat hij persoonlijk bij de zaak betrokken raakt. Bovendien zou het voor de betrokkenen onrechtvaardige gevolgen kunnen hebben.

Iraanse filmmakers zijn goed in het maken van films over morele dilemma's. Denk aan Abbas Kiarostami (De smaak van kersen) en Asghar Farhadi (A Separation). Ook de regisseur van 'No date, no signature' weet een intrigerende film te maken over morele vraagstukken en het maken van onmogelijke keuzes. De film weet op een naturalistische, geloofwaardige manier de spanning hoog op te voeren en schetst vooral een diep menselijk beeld.

Donderdag 23 mei (dus niet op dinsdag 21 mei) om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie