Wijkse avonden lectio divina
Wijkse avonden lectio divina Samen luisteren in de stilte

Samen luisteren in de stilte

6 maart 2019 om 10:12 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Christenen van zeer verschillende richtingen hebben de handen ineen geslagen om lectio divina-samenkomsten aan te bieden in de veertigdagentijd, die 6 maart begonnen is. Niet alleen in Wijk bij Duurstede, maar op zeker veertig plaatsen in heel Nederland.

Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten om de praktijk van de lectio divina een keer te ervaren en te beoefenen. Lectio divina is Bijbellezen met je hart en wordt al sinds de eerste eeuwen van de jaartelling door monniken beoefend. De bijeenkomsten zijn in kerken, retraitehuizen, kloosters, verenigingsgebouwen en huiskamers. Enkele inwoners van Wijk bij Duurstede hebben - in overleg met het Beraad van Kerken - het op zich genomen twee lectio divina-avonden in een huiskamer te organiseren. Vooral voor die inwoners van Wijk bij Duurstede die niet bij een van de Wijkse kerken betrokken zijn: op de donderdagavonden 14 en 28 maart, aanvang 20.00 uur. Deelname is gratis.

De begeleiders gebruiken als handleiding voor deze avonden het nieuwe boek Samen luisteren in de stilte, met bijdragen van een gereformeerde dominee, een rooms-katholieke pater en een pinkstervoorganger. Info en aanmelding: lucasboersma34@gmail.com, tel. 0343-702471, www.contemplatio.nl.

advertentie
advertentie