Serviceteam Schoon Wijk en Dit-is-Het werken komend jaar door
Serviceteam Schoon Wijk en Dit-is-Het werken komend jaar door Gemeente Wijk bij Duurstede

Serviceteam Schoon Wijk en Dit-is-Het werken door

19 december 2018 om 07:03 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De samenwerkingsovereenkomsten tussen gemeente en De Wijkse Loods, onderdeel van het zorgbedrijf met de nieuwe overkoepelende naam WijkInContact, en Dit-is-Het zijn verlengd. Ook de komende jaren komt u het Serviceteam Schoon Wijk, onderdeel van Wijk Schoon Gewoon, weer in de straten tegen. De medewerkers van het Servicteam zijn blij dat ze nuttig werk doen en veel contact hebben met de Wijkse inwoners. "Dat maakt het extra leuk," vertelt één van hen.

WERKZAAMHEDEN KINDERBOERDERIJ Op de kinderboerderij blijft u ook de komende jaren Dit-is-Het weer tegenkomen. Wethouders Hans Marchal en Wil Kosterman vinden het een mooie werkplek voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of voor hen die werkervaring willen opdoen. "Tegelijkertijd is de kinderboerderij voorzien van enthousiast en gemotiveerd personeel. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten," aldus de wethouders. "Het werken op de kinderboerderij is heel leuk. Het is fijn om de dieren te verzorgen en om te zien hoe de kinderen met hun opa's, oma's of ouders hier van genieten," vertelt één van de medewerkers. Daan Broeder, eigenaar van Dit-is-Het, voegt hier aan toe dat "de werkzaamheden op de kinderboerderij ook een aanvulling kunnen zijn op de werkzaamheden die de mensen bij hun borduur- en bedrukkingsatelier vervullen. We kunnen hiermee een bredere doelgroep een goede werkplek geven."

DOORSTROOMPLEKKEN Beide werkplekken zijn zogenaamde 'doorstroomplekken' waar Wijkse inwoners werkervaring kunnen opdoen. "Zij worden op professionele wijze begeleid," aldus Henk van Ravenhorst, eigenaar van De Wijkse Loods. De gemeente moedigt met deze activiteiten aan dat verschillende groepen uit het sociaal domein een plek in de samenleving hebben. De medewerkers doen nuttig werk en horen er zo weer helemaal 'bij'. Het sociaal domein met de wetten Wmo, de Jeugdwet en Participatiewet, valt sinds 2015 onder de gemeente.

MEEDOEN? Heb je interesse om mee te doen aan het Serviceteam Schoon Wijk, neem dat contact op met de Wijkse Loods: info@dewijkseloods.nl Wie interesse heeft om mee te werken op de kinderboerderij kan contact opnemen met Dit-is-Het, arbeid met zorg: info@dit-is-het.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie