Een huis voor Harry
Een huis voor Harry de Bibliotheek Z-O-U-T

Inspiratieavond Voorlezen met gebaren

11 december 2018 om 15:25 lokaal Deel je nieuws

Voorlezen is bijzonder goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Als Bibliotheek doen we dan ook veel op het gebied van voorleesactiviteiten. Speciaal voor geïnteresseerden verzorgt Wapperkids in samenwerking met de Bibliotheek Z-O-U-T in de Bibliotheek van Amerongen op donderdag 17 januari 2019 een inspiratieavond. Deze workshop is bedoeld als voorbereiding op De Nationale Voorleesdagen (23 januari t/m 2 februari 2019). Tijdens deze praktische workshop staat het prentenboek van de Nationale Voorleesdagen ‘Een huis voor Harry’ centraal. Na een theoretische inleiding over de meerwaarde van voorlezen met gebaren inclusief voorbeelden, is er een praktische workshop waarbij gebaren bij het prentenboek getoond en geoefend kunnen worden.

Voor de verkoop, van o.a. de Prentenboeken Top 10, is The Readshop Doorn aanwezig.

Deze workshop is gratis en iedereen is welkom: Pedagogisch medewerkers, leerkrachten uit het basisonderwijs, bibliotheekmedewerkers, voorlezers VoorleesExpress, gastouders, ouders, opa’s en oma’s en alle andere belangstellenden.  De workshop start om 20.00 en duurt tot circa 21.00 uur inloop vanaf 19.30 uur.

Het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ gaat over de zwaarlijvige kater Harry, een echte huiskat. Het liefst zit hij veilig binnen, maar als vlinder Vera hem uitnodigt om tikkertje te spelen, wil Harry wel. Hij rent steeds verder van zijn eigen vertrouwde huis, totdat hij verdwaalt. Hij ziet allerlei onbekende huizen en raakt in paniek. Gelukkig ontmoet Harry andere katten die hem de weg wijzen naar Vera.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie