De Wintermarkt bij het Dorpshuis
De Wintermarkt bij het Dorpshuis Dorpshuis Langbroek

Gezellige Wintermarkt

21 november 2018 om 10:16 lokaal

LANGBROEK Aanstaande zaterdag is het weer zo ver. Dan wordt op het Prinsenplein, voor Dorpshuis De Toekomst, de Wintermarkt gehouden. Dit jaar met extra veel aandacht voor kunst, maar er wordt ook gezongen en gedanst. Er zijn volop kramen in herfst- en wintersfeer en zelfgemaakte soep.

Ali van Vemde

Van 14.00 tot 19.00 uur is iedereen van harte welkom om een bezoek te brengen aan de Wintermarkt. Voor iedere leeftijdscategorie is er iets te beleven. Sija van Ee en Anton Versteeg vertellen wat er allemaal gaat gebeuren. "Er komt een grote markt waar bij de kramen verschillende herfst- en winterproducten worden verkocht. Maar ook hebben we leuke workshops, zowel voor kinderen als volwassenen. En dan hebben we natuurlijk onze traditionele erwtensoep en warme chocolademelk. Voor de kinderen is er een springkussen en zijn er nog meer leuke activiteiten. En dan kunnen de bezoekers ook nog genieten van een zangkoor en verschillende dansgroepen. En niet te vergeten de kerstboomballetjesloterij met nummertjes, waarmee leuke prijsjes zijn te winnen. Waar wij best trots op zijn is dat de markt wordt bemand door allemaal mensen uit de regio."

WAT IS ER TE VINDEN Er is een ruim aanbod aan allerlei verschillende producten, waaronder glasgraveren, kleding, oude boeken, kaasproducten, fries houtsnijden, sap/cider/moes, autoaccessoires, sieraden, woondecoratie, decembercadeautjes, lp's en cd's, tassen en schoonheidsproducten. Zelf aan de slag kan ook, bijvoorbeeld met panelen schilderen, kerstboompjes en boomschorsjes aankleden. Kunst krijgt dit keer volop aandacht. Maar ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Er is glühwein, erwtensoep en er zijn oliebollen en broodjes vlees. Smartlappenkoor 'Tranen met Tuiten' zal optreden in het Dorpshuis en op het plein zijn dansgroepen te zien; salsa en de Griekse dansgroep Evros.

GEZELLIGHEID VOOROP De Wintermarkt begint om 14.00 uur. Kom vooral eens een kijkje nemen en alvast de sfeer proeven van de gezellige decembermaand. U bent van harte welkom.

advertentie
advertentie