Roel's Beestenboel op bezoek bij E&E
Roel's Beestenboel op bezoek bij E&E Ali van Vemde

Knuffelen met dieren bij E&E

8 oktober 2018 om 15:14 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op alle locaties van QuaRijn werd afgelopen week en beweegweek georganiseerd. Vrijdagochtend kwam de mobiele kinderboerderij van Roel's Beestenboel op bezoek bij het Ewoud & Elisabeth Gasthuis. Vanwege het mooie weer kon de mobiele kinderboerderij buiten worden geplaatst en konden de bewoners langs komen om te knuffelen met de dieren.

Ali van Vemde

Dieren hebben een bijzondere werking op mensen met dementie. Los van het feit dat bijna alle bewoners gek op dieren zijn, zie je bij deze doelgroep dat ze vanuit apathische houding in een actievere houding veranderen.

MOBIELE KINDERBOERDERIJ De kinderboerderij van Roel is regelmatig te vinden bij feesten, op braderieën, maar ook op scholen, kinderdagverblijven en bij verzorgingstehuizen. Het blijkt dat de dieren een rustgevende en therapeutische werking hebben. De dieren zijn gewend aan contact met mensen. Je ziet dat de mensen er van genieten om de dieren te aaien en contact te maken. Het zorgt voor een glimlach en herkenning.

ROEL'S BEESTENBOEL Roel begon op zijn 16e als dierverzorger in Ouwehands dierenpark. Later werd hij beheerder van een kinderboerderij. Vanaf 2005 heeft jij zijn eigen boerderij met zo'n 100 dieren. "Ik kan genieten van een kind die eerst bang is, maar uiteindelijk toch tussen de dieren staat en ouderen die ineens verhalen van vroeger vertellen. Wat is er leuker dan dieren en mensen bij elkaar brengen, vertellen over de dieren en iedere dag met je hobby bezig te zijn."

Het werd een gezellige ochtend. De bewoners konden langs komen om te kijken bij de verschillende dieren, zoals de kippen, geitjes en de ezel. Maar aanraken en knuffelen mocht natuurlijk ook. Het is mooi om te zien hoe mens en dier op elkaar reageren. Zo kan het zomaar gebeuren dat je met je rolstoel de dieren bezoekt en dat er een dier bijna bij je op schoot komt zitten. Beiden lijken het prima naar hun zin te hebben. Een prachtig moment!

advertentie
advertentie