Landelijke Appelplukdag
Landelijke Appelplukdag ANP

Kom appels plukken tijdens de landelijke Appelplukdag

10 september 2018 om 07:15 lokaal

COTHEN Op zaterdag 15 september wordt de nieuwe oogst gevierd tijdens de Appelplukdag. Voor jong en oud is dit dé ultieme kans om een kijkje te nemen in een boomgaard, zelf appels te plukken en te genieten van het lekkere fruit waarop de Nederlandse telers terecht trots zijn.

Bij Fruitteeltbedrijf Theo en Martine en Erik Vernooij in Cothen ben je van harte welkom. Met de appeltrein word je de boomgaard ingebracht, waar tegen een kleine vergoeding appels geplukt mogen worden. Hoe je een appel plukt wordt natuurlijk verteld. Je zult zien hoe snel je het leert!

PROEVERIJEN Daarnaast zijn er bij de naastgelegen Landwinkel en Schenkerij diverse proeverijen. Er worden wafels gebakken, er is huisgemaakte appeltaart maar ook heerlijke soep uit eigen keuken. In de veilingzaal van Het Kersenmuseum kun je zien hoe het veilen van fruit in zijn werk gaat en mag je zelf actief meebieden. Kinderen kunnen er knutselen en kleuren. Aan de hand van vragen en spelletjes komen ze alles te weten over de fruitteelt.

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN De Appelplukdag is een unieke kans om zelf te oogsten en dit kijkje achter de schermen van de nieuwe oogst maakt het tot een superleuk en leerzaam uitstapje. Voor iedereen is deze dag een pure belevenis. Dus kom naar onze Appelplukdag en laat je verrassen!

Locatie: Fruitteeltbedrijf Theo & Martine Vernooij / Landwinkel & Schenkerij De Kersenhut, Groenewoudseweg 18, 3945 BC Cothen, 0343 562799 of www.dekersenhut.nl U bent welkom van 10.00 tot 16.00 uur.

Tip: draag gemakkelijke (regen)kleding en stevige schoenen. Het is ook handig om zelf stevige tassen mee te nemen voor de geplukte appels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie