Ome Ko'or tijdens Kleurrijk Uit in Wijk 2017
Ome Ko'or tijdens Kleurrijk Uit in Wijk 2017 Ali van Vemde

Kleurrijk Uit in Wijk

22 augustus 2018 om 07:28 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 1 september zal in de binnenstad wederom het culturele feest KLEURRIJK Uit in WIJK plaatsvinden. De organisatie is in handen van het Calypso Theater, het uitgangspunt is: Muziek verbind! Naast het festival 'KLEURRIJK WIJK' is er ook de start van het nieuwe culturele seizoen.

'Muziek verbind' is de rode draad bij de komende editie van Kleurrijk Uit in Wijk. Het is ook het thema op het kinderplein, daar worden diverse muziekinstrumentjes gemaakt. Dit jaar een speciaal podium bij dit plein voor de dansgroepen, Harmonie Concordia, de muziekschool en andere activiteiten. Kleurrijk Uit in Wijk is niet alleen de kleurrijke kennismaking met andere culturen, maar ook de kennismaking met het bruisende culturele gebeuren in ons eigen Wijk bij Duurstede. Er is meer als de TV, de laptop of de iPad, laat je inspireren en kom het beleven in kleurrijk Wijk bij Duurstede, er is zoveel te beleven in onze samenleving. Sluit je aan bij een van de vele culturele activiteiten, of ga een avondje uit in Wijk bij Duurstede, heerlijk eten in een van de vele wijkse eetgelegenheden, en naar de film of theater in Calypso. Een avond uit is goed voor iedereen en dat kan hier: gezelligheid en ontmoeten van andere mensen.

RUIM 20 JAAR Het Kleurrijk Wijk festival is niet meer weg te denken in de Wijkse gemeenschap, al meer dan 20 jaar wordt dit in Wijk bij Duurstede georganiseerd. De kennismaking met andere culturen door middel van de markt, dans en muziek staat centraal. De internationale markt is een mix van informatie, eten en kunstnijverheid uit verschillende delen van de wereld. Podia met artiesten verbonden met kramen vol met informatie en internationale producten en diverse eetgelegenheden zorgen voor een feestelijk aangeklede binnenstad. Van 11.00 tot 18.00 uur kunt u informatie krijgen over duurzame producten, allerlei culturele activiteiten en diversen te volgen cursussen, om 13.00 uur beginnen de podium optredens. Vanaf 18.00 uur gaan de muzikale optredens door en kunt u voor een heerlijk hapje en een drankje terecht bij de vele eetgelegenheden in de binnenstad, maar er staan ook kramen met wereldse gerechten, daarna loopt het avondprogramma tot 1.00 uur bij de horeca door met muziek op de diverse podia's. De Maleborduurstraat is 's middags omgetoverd tot één groot terras, in de Peperstraat ligt een lange rode loper, om 14.30 en om 15.30 is daar De Parade van diverse Wijkse winkeliers. De beide kerken zijn, als middelpunt van de samenleving, geopend voor rondleidingen en er is orgelmuziek.

WERELD KINDERPLEIN Op het Pastoriepleintje tegenover de Katholieke kerk zijn er diverse ook educatieve kinderactiviteiten. Ook dit jaar is Stichting African Center weer vertegenwoordigd. Speciaal voor de kinderen zijn er diverse workshops en onder de noemer 'Muziek verbind' gaan we met z'n allen muziekinstrumenten bouwen. Er zijn hoekjes met activiteiten en hapjes uit diverse landen en het geheel wordt natuurlijk aangevuld met het springkussen en ringsteekbaan.

START CULTURELE SEIZOEN Een muzikale start met heel veel muziek in diverse stijlen, voornamelijk Wijkse muzikanten. Verenigingen, organisaties en particulieren presenteren zich. Volgende week het volledige programma. Kijk ook op www.calypsotheater.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie