Boekenmarkt met historisch café op 16 maart

19 februari 2024 om 10:29 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdagmiddag 16 maart 2024 organiseert de Historische Kring Tussen Rijn en Lek een boekenmarkt, annex historisch café. Deze wordt van 12.00 – 17.00 uur gehouden in Cultuurhuis Schoneveld in Houten-Zuid. U bent van harte welkom!

Deze historische middag staat in het teken van de rijke geschiedenis van het Kromme Rijngebied, of te wel de gemeenten Bunnik, Wijk bij Duurstede en Houten. Het gebied waar in de middeleeuwen Dorestad lag, het Romeinse fort Fectio was gelegen en waar de Nieuwe Hollandse Waterlinie volop aanwezig is. Diverse standhouders bieden boeken aan die betrekking hebben op deze regionale geschiedenis, maar ook over diverse andere interessante historische en landschappelijke onderwerpen. Bent u op zoek naar net dat ene boek? Het zou er zomaar kunnen liggen.


Maar dit is niet het enige. Gedurende de gehele middag is er ruimte om gezellig met elkaar te praten en informatie uit te wisselen met gelijkgestemden tijdens dit historisch café. U kunt kennismaken met diverse organisaties die actief zijn op historisch en archeologisch gebied.

Heeft u een vraag over archeologie of de lokale geschiedenis van de gemeenten Bunnik, Wijk bij Duurstede of Houten, spreek dan gerust met een van de aanwezigen. Tevens is er een presentatie van historische prentbriefkaarten en kunt u bij een taxateur de waarde van boeken en prenten laten bepalen.

Kom rustig langs op deze zaterdagmiddag. U kunt de hele middag in- en uitlopen wanneer u wilt. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@tussenrijnenlek.nl.

Locatie: Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36, 3991 MX Houten
Datum: 16 maart 2024 Tijd: 12.00 – 17.00 uur Toegang: gratis

advertentie
advertentie