Stoere meiden uit de kindercursus
Stoere meiden uit de kindercursus J. Verweij

Houtbewerken voor kinderen en jong volwassenen

9 februari 2024 om 11:49 Lokaal Deel je nieuws

Ben je onder de 18 jaar en nieuwsgierig naar hout en wat je daar allemaal mee kunt maken, dan kun je dat bij De Schrijn in Langbroek ontdekken.

In onze werkplaats zijn meubelmakers die het erg leuk vinden om je van alles te leren over hout en houtbewerken.

We werken met allerlei gereedschap om het hout op vorm te maken en er verbindingen mee te maken. Bij ons werk je aan de werkbank net zoals een echte meubelmaker dat doet. Het maakt niet uit of het nieuw voor je is of dat je thuis in de schuur al met hout bezig bent.

Je kunt meedoen in een groep kinderen tussen de 10 t/m 12 jaar (maandagmiddag van 16.00-17.30 uur in onze werkplaats), of in een groep jong volwassenen van

13 t/m 17 jaar. Deze groep starten we in september weer op. Dag en tijdstip zijn nog niet bekend.

De technieken die je leert en werkstukken die je maakt zijn in beide groepen verschillend. Bij de kinderen ben je bezig met het op vorm maken met een vijl van bijvoorbeeld een zwaard of een sieradenboompje. En als het werkstuk klaar is ga je het schuren en afwerken met olie. Bij de jong volwassenen werk je met een schaaf en beitel om een mooie en sterke verbinding te maken voor bijvoorbeeld een houder voor je telefoon. We bouwen het langzaam op zodat iedereen goed kan leren houtbewerken.

Op onze website https://deschrijn.nl kun je er meer over lezen. Als je dat leuk vindt ben je van harte welkom om een keertje te komen kijken in de werkplaats. Wel van tevoren graag even bellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie