Lotte Walrave, nieuwe directeur landhuis Oud Amelisweerd, is gekomen om te blijven

20 jul, 16:00 Kunst
Agnes Corbeij
Lotte Walrave voor het beroemde Chinese behang in landhuis Oud Amelisweerd
Lotte Walrave voor het beroemde Chinese behang in landhuis Oud Amelisweerd

BUNNIK De nieuwe directeur Lotte Walrave (30) van landhuis Oud Amelisweerd houdt van het gebouw en hoopt er een startpunt van ontmoeting van te maken. De jonge kunstdocente hoopt ook mensen van haar eigen generatie het gebouw in te trekken. 

Jarenlang was het landhuis het zorgenkindje. Het bleef steeds een probleem om het landhuis als museum rendabel te maken. Het MOA ging failliet en een zoektocht leidde uiteindelijk naar Stadsherstel, die het beheer van het pand overnam van de eigenaar, de gemeente Utrecht. Stadsherstel zorgt voor het onderhoud, waarmee de grootste kostenpost is weggevallen. 

VRIJPLAATS Lotte Walrave studeerde Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), ze behaalde in 2013 haar diploma. Daarna zette zij zich onder meer in voor het Huis van Betekenis in Utrecht. ,,We hebben ervoor gestreden dit bijzondere gebouw te behouden voor de stad en om te vormen tot een vrijplaats voor de tekencultuur.”

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Ron Grillet van MIRO in Houten: ‘Ik zou het weer precies zo doen’
PREMIUM
Afbeelding
Economie Personeel in Wijk niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan?
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht