Liefdesdrama aan de Lek - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Liefdesdrama aan de Lek

15 jul, 09:46 Historie
Frank Magdelyns
De plaats delict 84 jaar later
De plaats delict 84 jaar later

SCHALKWIJK Op 17 juli 1937 worden in de Lek bij de Heul twee lichamen gevonden die met een touw aan elkaar zijn gebonden. Het gaat om de stoffelijke overschotten van de 17-jarige Martha Kuilder en de 29-jarige Hendrikus Hoogveld. Volgens de kranten uit die tijd gaat het om een liefdesdrama.

De vondst van beide overleden personen maakt indruk in Houten en Schalkwijk. Hendrikus en Martha staan goed bekend in Houten. Ze worden samen regelmatig in het dorp gezien en gaan ook trouw naar de katholieke kerk. Martha werkt als dienstbode bij dokter van Dop en woont daar ook in. Hendrikus is vrachtwagenchauffeur en woont bij zijn vader in de boerderij Ora Et Labora aan de Vlierweg.

Beiden komen niet uit Houten. Martha is op 16 juli 1920 in Utrecht geboren. Als ze drie jaar oud is verhuist het gezin Kuilder naar de Schalkwijkseweg in Houten. Haar vader Marten Kuilder is rijksveldwachter. Hier in de buurt van..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Wijk bij Duurstede heeft zo’n rijke geschiedenis
PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven