Dungeons & Dragons
Dungeons & Dragons Calypso Theater

Agenda Calypso van 24 mei tot en met 7 juni

22 mei 2023 om 15:01 Film

WIJK BIJ DUURSTEDE Films en muziek de komende weken in Calypso.

Filmhuisfilm: The Blue Caftan – woensdag 24 mei, 20.00 uur. Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen ervoor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien. 

Filmhuisfilm: De man uit Rome – donderdag 1 juni, 20.00 uur. De sceptische onderzoekspriester Filippo (37) komt in opdracht van het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp om een huilend Mariabeeld te onderzoeken. Vastbesloten om het beeld te ontmaskeren, stuit hij op de grimmige dorpsgemeenschap, die diep getraumatiseerd blijkt en zich vastklampt aan hun wonder. Aangetrokken en ontregeld door de zwijgende Térèse (19) die de tranen ontdekte, raakt Filippo verwikkeld in het verdriet van het dorp en in een serie schijnbaar wonderlijke gebeurtenissen die zijn zekerheden over zijn roeping als priester en als mens onderuithalen.

Film: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, vrijdag 2 juni, 20.00 uur. Een charmante dief en een bende avonturiers wagen zich aan een spectaculaire overval om een verloren relikwie te stelen. Maar als ze de verkeerde mensen tegen zich in het harnas jagen, loopt alles gigantisch uit de hand. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves brengt de veelzijdige wereld en de speelsheid van de legendarische roleplaying game naar het witte doek in een spannend avontuur vol actie en humor.

The Wieners - Classic Rock’n’Roll Stars, zaterdag 3 juni, 20.30 uur. Rock’n’Roll band The Wieners neemt u mee terug naar de begindagen van de popmuziek: van de country/blues en honky tonk van Hank Williams en Webb Pierce, via de Sun-rockabilly van Carl Perkins en Johnny Cash, tot en met het meer gepolijste werk van o.a. Elvis Presley, Ricky Nelson en The Everly Brothers. Prachtige, authentieke vertolkingen van tijdloze liedjes die iedereen nog kent. The Wieners voorzien de muziek van interessante, soms komische en soms ontroerende anekdotes over deze eerste pophelden, waarvan de meesten op tragische wijze aan hun eind kwamen. Een eerbetoon aan de country- en rock’n’roll- pioniers, de Classic Rock’n’Roll Stars!

Voor meer info. over het volledige programma: www.calypsotheater.nl Calypso Theater Markt 4 Wijk bij Duurstede

advertentie
advertentie