Lidl Driebergen ondersteunt team Datarunners voor de Roparun
Lidl Driebergen ondersteunt team Datarunners voor de Roparun Ali van Vemde

Team Datarunners doet mee aan de Roparun

23 mei 2023 om 13:02 Evenementen

LANGBROEK-DRIEBERGEN Esmée Schönfeldt is enthousiast volleyballer bij SVL, maar daarnaast neemt zij, vanuit haar werk bij het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland), deel aan de Roparun. Hiermee wil het team bijdragen aan het doel van de Roparun, geld ophalen voor het financieren van onderzoek naar gedegen palliatieve zorg mogelijkheden.

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei. Naast het leveren van een sportieve inspanning, namelijk de estafetteloop van ruim 500 kilometer van Almelo naar Rotterdam, halen de teams ook geld op voor verschillende doelen. Per team nemen naast de lopers ook begeleidende fietsers, chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins deel aan de tocht.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de Roparun in volle gang. Het team ‘Datarunners’ bestaat uit acht lopers en verschillende ondersteuners. „Betere palliatieve zorg voor iedereen die niet meer beter wordt van kanker. Daar lopen we voor. Het geld dat wij hiermee ophalen komt ten goede aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Stichting Roparun, de onze beide organisaties van harte ondersteunen: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Afgelopen zaterdag bezocht Esmée de Lidl in Driebergen. „Wij zijn heel erg blij met de steun van Lidl.” Bedrijfsleider Kaan legt in het filiaal uit waarom ze dit project steunen. „Op het gebied van groente en fruit zijn wij al jaren de beste. Wij hebben eigen leveranciers die alleen aan ons leveren. We steunen dan ook vooral gezonde evenementen, zoals scholen en sportieve evenementen, daar kijken wij kritisch naar.” Naast een mooi bedrag van € 250,- steunt Lidl het team met mueslirepen, water, fruitsappen en bananen.

Wil jij of jouw organisatie het team nu ook steunen en geld beschikbaar stellen voor een goede kwaliteit van zorg en leven in de palliatieve fase? Steun dan (een van de) leden van het team #270 Datarunners, via de website Roparun bij overzicht teams 2023 of via de QR code. 


QR code Roparun - Roparun

Ali van Vemde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie