Afbeelding

Local Food Experience: Horeca Editie, een ontmoetingsplaats voor horeca en lokale voedselproducenten

4 februari 2023 om 12:15 Evenementen

UTRECHT Op dinsdag 7 februari wordt in Utrecht de eerste Local Food Experience: Horeca Editie gehouden. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het team van het televisie-programma Keuken van Utrecht, dat werd uitgezonden bij RTV Utrecht.

De Local Food Experience: Horeca Editie (LFE) is een beurs speciaal voor de Utrechtse horeca, cateraars en andere voedselverwerkers die graag (méér) lokale producten op de menukaart willen hebben maar soms niet weten waar die zijn te vinden. Sommige lokale voedselproducenten vinden het niet zo makkkelijk om horeca-gelegenheden als klant binnen te halen. ,,Je loopt niet zo snel zomaar een restaurant binnen om te vragen of de eigenaar interesse heeft in je producten” zegt Michiel Miltenburg van Bioboerderij Miltenburg in Schalkwijk. Daarom neemt hij graag deel aan de Local Food Experience: hopelijk levert het hem nieuwe klanten op en hij wil graag zijn producten lokaal afzetten.

Andere deelnemers uit de Kromme Rijnstreek zijn Brouwerij Hommeles uit Houten, distilleerderij de Pronckheer uit Cothen en Steve’z Perencider uit Schalkwijk. Op de vraag waarom Jos Eberson van brouwerij Hommeles op de beurs aanwezig is, komt een kort en krachtig antwoord: ,,Als het met je buren goed gaat, gaat het ook goed met jou. Daarom koop ik lokaal.” Op de beurs staan ook een oesterzwamkweker, desembroodbakker, fruitteler, varkensherder, koffiebrander en nog veel meer.

Trendsetters

,,We zien dat horeca vaak trendsetters zijn voor de thuiskeukens”, zegt Keuken van Utrecht-presentatrice Emina Zorlak, die ook aanwezig is op het evenement. ,,Dus als er in de horeca al meer lokale producten worden aangeboden en dat er ook bij vermeld wordt, dan kunnen mensen het proeven en wordt het ook steeds normaler voor de consument. Maar ook al doen alleen horeca de inkoop lokaal, dan maken we al een enorme winst met z’n allen.” Voor extra smaak gaat kok Jilles van der Stoep op de LFE aan de slag met de lokale producten om voor de bezoekers de overheerlijkste snacks en hapjes te bereiden.

De Local Food Experience: Horeca Editie wordt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur in het Zimihc Stefanus Theater is Utrecht. De toegang is gratis.

Meer informatie is te vinden op www.keukenvanutrecht.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie