Zomertour van de Fiat 500 Topolino Club Nederland
Zomertour van de Fiat 500 Topolino Club Nederland Topolino-club

'Muizen' overspoelden het Kromme Rijngebied

Evenementen

HOUTEN Afgelopen zaterdag 18 juli werd de zomertour van de Fiat 500 Topolino Club Nederland verreden. De naam Topolino betekent in het Italiaans 'kleine muis'. Deze Topolino’s zijn in de jaren '30 in Turijn in de prachtige Fiat fabriek “Lingotto” gebouwd voor het volk. De opkomst van de clubleden was overweldigend, ruim 40 Fiat Topolino’s in alle denkbare uitvoeringen zijn uit heel Nederland naar Houten gekomen. 

De start vond plaats bij prachtig oldtimerweer bij Hoogendoorn Landbouw mechanisatie bedrijf New Holland. De route ging door het Kromme Rijngebied via de Heuvelrug, Rivierenland en de Waterlinie. Onderweg was er een goed geprepareerde picknick bij de Bosscher Waarden, van Utrechts Landschap. Na de picknick vervolgde de route met daarin een kersen drive-in bij Landwinkel De Lindenboom in ’t Goy. Ter afsluiting was er een hapje en een drankje!

U begrijpt dat de hele dag natuurlijk coronaproof was uitgezet door enkele leden van deze vereniging. Heeft u ook belangstelling voor een Fiat Topolino, kijk dan eens op www.topolino-club.nl

advertentie
advertentie