De eerste groepen kunnen hun herhaalprik weer halen.
De eerste groepen kunnen hun herhaalprik weer halen. Agnes Corbeij

GGD Utrecht is begonnen met herhaalprik

Corona

REGIO GGD regio Utrecht is afgelopen week begonnen met de herhaalprik tegen corona. ,,Een herhaalprik beschermt tegen ernstig ziek worden, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona”, zo meldt de GGD.

De eerste groepen die zijn uitgenodigd om een afspraak te maken, zijn mensen met een hoger risico om ziek te worden. Dit zijn mensen vanaf 60 jaar, mensen vanaf 12 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik, bewoners van zorginstellingen en mensen met het syndroom van Down. Ook zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact krijgen volgens de GGD snel een uitnodiging. Daarna volgen alle andere inwoners van 12 jaar en ouder. Wanneer dit gebeurt, is onder meer afhankelijk van de opkomst van de groepen die eerder zijn uitgenodigd. Zodra inwoners aan de beurt zijn, worden ze opgeroepen voor de herhaalprik.

Wie is geboren in 1949 of eerder, hoeft niet te wachten de uitnodigingsbrief. Via de website planjeprik.nl is eenvoudig een afspraak in te plannen. Het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer bellen kan ook via telefoonnummer 0800-7070.

PARTNER ,,Heb je een uitnodiging ontvangen en heb je een partner die ouder is dan 60 jaar? Dan kun je ook voor jouw partner een afspraak maken. Dat kan online door per persoon een afspraak te maken voor dezelfde dag of door te bellen met het nummer in de brief die je hebt ontvangen”, aldus de GGD.

LOCATIES Op alle vaccinatielocaties in de regio kunnen inwoners terecht voor de eerste en tweede prik en de herhaalprik tegen corona. Bekijk op de website alle locaties in de regio.

Wie vragen heeft over de herhaalprik of meer informatie wil over het coronavirus kan kijken op de website van de GGD bij de meest gestelde vragen. Staat de vraag er niet tussen, neem dan contact met de GGD op.

advertentie
advertentie